Adrie SteenbergenSt. Niet te Kraken

Wat een prachtig moment om nu het initiatief te nemen voor het opzetten van een Go-Ahead (Eagles)-museum in de Adelaarshorst. Een plek waar verleden en toekomst in het NU worden verbonden.

Er zijn, in willekeurige volgorde, een aantal redenen aan te wijzen waarom er juist nu een museum moet komen:
GA Eagles keerde in 2013 na 17 jaar terug op het hoogste niveau en heeft een prachtig eerste Eredivisieseizoen achter de rug (heden).
De club leeft als nooit tevoren. In Deventer en de regio is er alom steun en support voor de club, gelukkig ook van de lokale autoriteiten (heden).
Het komende seizoen spelen we in een klassiek Go-Ahead-tenue uit de jaren ’30 (heden en verleden).
De vraag naar de historie vanuit de media is groot (verleden).
De actie vanuit de supporters voor het behoud van de stadionmuur aan de kant van de Vetkampstraat heeft terecht veel aandacht (verleden en toekomst).
Het komende seizoen start de club gelukkig weer met een voetbalopleiding (verleden en toekomst).

Heel mijn leven staat in het teken van de club. In 1959 ben ik er, als 12-jarige junior, via Labor binnengekomen. Daarna doorliep ik alle jeugdelftallen, met als hoogtepunt het aanvoerderschap van het betaalde jeugdteam.
Vanaf mijn zeventiende was ik contractspeler, speelde interlands voor het Nederlands jeugdteam voor spelers van 16-18 jaar, en daarna ook voor het Nederlands militaire elftal. Kortom, ik heb de wereld leren kennen door het voetbal.
Aan het voetbal, en Go-Ahead in het bijzonder, heb ik veel te danken en ik ben blij dat ik de club, vanaf 1975 tot op de dag van heden, in diverse functies behulpzaam kan zijn.

Ik heb dus direct en volmondig ‘ja’ gezegd op het verzoek om deel uit te maken van het Comité van Aanbeveling voor de totstandkoming van een Go-Ahead (Eagles)-museum. Meer dan 110 jaar historie, vanaf 1902, mag niet verloren gaan of vergeten worden.

Het museum beveel ik dan ook van harte aan bij iedereen die onze mooie club een warm hart toedraagt.

Adrie Steenbergen