Bert van MarwijkSt. Niet te Kraken

Ik ben geboren in Deventer en hoewel ik er zelf al heel lang niet meer woon, houd je toch altijd een band met de stad. Dat laatste geldt ook voor Go-Ahead. Daar ben ik in de jeugd met voetballen begonnen, en later werd dat Go Ahead Eagles.

Ik kom nog af en toe bij de club, zowel in de Adelaarshorst als op de Rielerenk. In 2002, toen Go-Ahead 100 jaar bestond, speelde ik nog mee in een speciale ‘reüniewedstrijd’. Daarbij speelde een team van oud-profs die als B-junior aan het traditionele B-toernooi toernooi hadden deelgenomen tegen een elftal van oud-Go-Ahead-spelers.

In datzelfde jaar was er een grote expositie over de geschiedenis van het Deventer voetbal in het Historisch Museum dat toen in de voormalige Schouwburg zat. Ik was toen trainer van Feyenoord en mocht als oud-speler, samen met Kees van Kooten, die tentoonstelling openen. Toen bleek al dat er veel zaken bewaard waren uit de geweldige geschiedenis van Go-Ahead en GA Eagles. Die expositie was echter tijdelijk, ik dacht iets van een half jaar, maar het zou geweldig zijn als die clubhistorie ook permanent te zien zou zijn. Daarom steun ik de stichting Niet te Kraken in hun doelstelling om een Go-Ahead (Eagles)-museum van de grond te krijgen.

Bert van Marwijk.