Afscheid in mineur voor een groot voetballer

Categorieën:Historie
St. Niet te Kraken

Onlangs kwam het nieuws naar buiten dat Edwin van de Sar overweegt terug te keren in het voetbal bij ‘zijn cluppie’ Noordwijk.

Het deed mij denken aan zijn generatiegenoot en voormalig teamgenoot en nu mededirectielid, Marc Overmars. In 2008 besloot hij, na enkele jaren te zijn gestopt, terug te keren in het betaalde voetbal en wel bij zijn jeugdliefde Go Ahead Eagles, waar hij op dat moment een managementfunctie bekleedde. Nadat hij indruk had gemaakt tijdens de afscheidswedstrijd van Jaap Stam besloot de voormalig International en speler van o.a. Barcelona en Arsenal het kwakkelende GA Eagles een impuls te geven door weer binnen de lijnen plaats te nemen. Op Eerste-Divisieniveau zou hij een absolute aanwinst zijn volgens trainer Ulderink. De liefhebber won het hier van de verstandige zakenman en Overmars greep deze kans aan om weer datgene te gaan doen wat uiteindelijk het leukste is dat er bestaat.

 Na ruim vier seizoenen niet op niveau te hebben gespeeld bleek dit toch erg tegen te vallen. De wereldster van weleer had zijn rentree schromelijk onderschat. Hij speelde uiteindelijk toch nog 24 wedstrijden, waarvan slechts vijfmaal als basisspeler. Zijn laatste minuten maakte hij op 1 mei 2009 tegen onze huidige tegenstander TOP Oss.  Trainer Ulderink gunde Overmars een waardig afscheid en liet hem in de laatste minuut nog invallen, onder luid applaus van het thuispubliek. Echter nog voor het eindsignaal klonk moest hij noodgedwongen het veld alweer ruimen toen hij vlak voor de ogen van TOP Oss trainer Hans de Koning nog een keer één van zijn befaamde en kenmerkende acties maakte. Hij wipte de bal lang de tegenstander en zette als vanouds aan om er op snelheid langs te glippen. De eerste tegenstander had hier klaarblijkelijk niet meer op gerekend en schatte de situatie verkeerd in. Hij tikte Overmars aan in plaats van de bal. De grensrechter zwaaide driftig met zijn vlag, maar Overmars bleef op de been en passeerde de tweede tegenstander op eenzelfde wijze. TOP-speler Regilio Jacobs ging er echter harder in en raakte Overmars vol op zijn enkel. De daaropvolgende gele kaart was een milde straf. Overmars verliet direct hierop met een pijnlijke grimas op zijn gezicht, hoofdschuddend en ondersteund door twee verzorgers zwaar geblesseerd het veld. Een afscheid in mineur voor een groot voetballer.

De huidige tegenstander en met name de betekenis van de afkorting van de clubnaam (TOP, Tot Ons Plezier) zal voor Marc Overmars nog steeds een bittere nasmaak hebben. De mensen die benieuwd zijn naar wat Regilio Jacobs tegenwoordig doet raad ik aan om binnenkort af te stemmen op het TV Programma Temptation Island, waarin hij dit seizoen één van de kandidaten schijnt te zijn.

Klik hier om een samenvatting van de bewuste wedstrijd te kijken (vanaf 1:11 het fatale moment).

overmars2

1. Overmars verlaat zwaar geblesseerd het veld. 2. Onze huidige trainer en destijds trainer van TOP Oss, protesteert.

 

 

Author:
Stichting Niet te Kraken

Geef een antwoord

Naam*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>