AZ Alkmaar – Go Ahead Eagles

Categorieën:Historie
St. Niet te Kraken

De vervelende interland onderbreking zit er op en we kunnen ons weer vol richten op onze rood-geel-gestreepte vrienden. Zondag wacht de uitwedstrijd tegen Alkmaar-Zaanstreek-Combinatie. Een club met een interessante historie maar ook een club met van oudsher opvallend veel connecties met Go Ahead (Eagles).

Peter Arntz, Bert van Marwijk, Oscar Moens, Demy de Zeeuw, Jan Kromkamp. Een mooi rijtje namen die samen één overeenkomst hebben. Allen hebben namelijk de overgang van Go Ahead (Eagles) naar AZ (’67) gemaakt en alle genoemde spelers hebben het Nederlands Elftal gehaald.

Voormalige Go Ahead spelers

Klik voor grote formaat

Op de één of andere manier heeft AZ al jaren oog voor jong Deventer talent. Voor Go Ahead spelers is AZ al vele jaren, met succes, een mooie springplank naar een hoger niveau.

GJVerbeek

Gert Jan Verbeek

Maar er zijn meer verbanden te leggen tussen het huidige AZ en Go Ahead Eagles. De huidige technische staf van AZ heeft een bijzonder hoog ‘Deventer-gehalte’. Trainer Gert-Jan Verbeek is een geboren Deventenaar. Zijn assistent Martin Haar is een nazaat van de Go Ahead jeugdopleiding en speelde tussen ’71 en ’77 enkele seizoenen bij Go Ahead Eagles en tot slot is onze nieuwe held, Erik Falkenburg, onlangs gehuurd van AZ. Hij zal gebrand zijn om zijn werkgever te laten zien wat hij kan. Voldoende aanknopingspunten voor een prachtige pot voetbal dus.

Martin Haar

Martin Haar


Naar verluidt reizen er zondag meer dan 500 Go Ahead supporters naar Alkmaar om onze helden aan te moedigen. We hopen dat Go Ahead Eagles, ondanks de vervelende interlandonderbreking, in de ‘flow’ gebleven is en op dezelfde voet verder kan gaan. Laat ons, en heel Nederland, maar weer verassen. Het sprookje is nog lang niet over.

Author:
Stichting Niet te Kraken

Geef een reactie

Naam*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>