Beker met extra glans

Categorieën:Blogs
EJO / St. Niet te Kraken

Onlangs kregen wij de beschikking over enkele fotoalbums van de familie Halle. Schitterende en unieke foto’s van Go-Ahead en het Nederlands Elftal uit zijn eigen privécollectie, maar ook beelden in huiselijke sfeer. Zo kwam mij ook deze foto onder ogen.

1936-2

Leo Halle die een krantje leest. Niets bijzonders zo op het eerste oog. Mijn blik dwaalde echter af naar rechts. Op het tafeltje voor de prachtige ouderwetse radio staat een beker te glimmen. Een klein bokaaltje.  Toen ik er op inzoomde herkende ik de vorm en de grootte.

Nog niet zolang geleden kregen wij uit handen van Ben Halle (zoon van Leo), tijdens de uitreiking van het eerste Niet te Kraken-boek in de Waag, een tastbaar aandenken van zijn vader. Een klein bekertje. Enigszins aangetast door de tand des tijds. Onderop staat met de hand geschreven: ‘beste speler van het seizoen 1929, L.H.G. Halle’.

halle-beker

Ben vertelde erbij dat zijn vader erg trots was op deze beker en dat hij het tijdens de oorlog begraven had in zijn tuin om het uit handen te houden van de Duitse bezetter. Pas na de oorlog heeft hij het persoonlijk weer opgegraven. Dat verklaarde ook de deuken en het verweerde uiterlijk. Sindsdien ligt deze bokaal in onze kluis. Wachtend op het moment dat het getoond kan worden in ons museum. U raadt het al. Dit is dezelfde beker die op de foto staat waar Leo Halle een krantje leest.

Een mooi verhaal dat de beker, bijna 90 jaar later, weer extra glans geeft.Author:
E. Overmeen, bestuurslid Stichting Niet te Kraken

Geef een reactie

Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Naam*
Email*
Url