De alles beslissende laatste ronde

Categorieën:Blogs
St. Niet te Kraken

Gekkenhuis.

Zondag de allesbeslissende wedstrijd tegen Heràcles uit. Er staat veel op het spel op deze laatste speeldag. De spanning is nu al om te snijden. Al dagen doe ik geen oog meer dicht. Eten lukt met grote moeite. Het is werkelijke ondragelijk.

Er rust een grote druk op de selectie. Alles moet kloppen deze laatste 90 minuten van de reguliere competitie. De opdracht is helder en we hebben het nog volledig in eigen hand.

Doelstellingen: Niet winnen, zodat de 17e plek veilig kan worden gesteld én de fair-play-cup binnenslepen.

Het niet winnen kunnen we over het algemeen wel aan onze jongens overlaten, hoewel vorige week plotsklaps een punt werd gepakt. Waardoor toch weer de twijfel toeneemt. Juist nu er zoveel op het spel staat.

De fair-play-cup daarentegen vergt de nodige aandacht en voorbereiding. We staan momenteel nipt voor op concurrent Excelsior. Maar met de juiste instelling heb ik er vertrouwen in dat we Europees voetbal moeten kunnen veiligstellen.

De spelers die het best in staat worden geacht deze belangrijke wedstrijd tot een bevredigend einde te laten komen moeten worden geselecteerd en de komende trainingen zullen volledig in het teken moeten komen te staan van het behalen van deze twee doelen.

Duits en Amevor zullen een plekje ergens hoog op de tribune krijgen toebedeeld. Die zijn een te hoog risicofactor. Gelukkig is Vriends geschorst en Kolder geblesseerd, dat scheelt. Voor de wedstrijd zullen de spelers traditiegetrouw een Deventer-koek overhandigen aan de tegenstanders en het arbitrale kwartet. Daarna worden bloemen in het uitvak gegooid en handen geschud met de meegereisde fans. Voor aftrap nog even een teamknuffel en een groepsyell. Ik stel voor om luidkeels hand in hand: ‘Hup, hup, hup, we winnen de fairplay-cup’ te roepen.

Verder vooral geen slidings maken, de broekjes schoon houden, vaak sorry zeggen, tegenstanders helpen met opstaan, ballen ophalen, drinken geven, zo nu een dan een applausje voor een goede actie van zowel een medespeler als de tegenstander en vooral het duimpje omhoog als een goedbedoelde pass niet overkomt. Dit voor de bonuspunten, om elk risico uit te sluiten.

Het belooft een spannende, maar vooral bijzondere, middag te worden. Een gekkenhuis.

Author:
Stichting Niet te Kraken

Geef een reactie

Naam*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>