De blog waarvan je wist dat hij zou komen

Categorieën:Blogs
St. Niet te Kraken

Een groeibriljant moet kunnen groeien (2)

86e minuut. Het bord ging omhoog. Amevor voor Lambooij. Een paar laatste aanwijzingen werden hem toegeschreeuwd door de technische staf. De handgebaren gingen richting de goal van de tegenstander. Alsof ze hem, voor de zekerheid, nog even aanwezen aan welke kant de bal erin moest. Amevor knikte stoïcijns. Hij had het begrepen. Met lange passen, in zijn kenmerkende stijl liep hij naar voren. Ongemerkt schoof ik iets verder naar het puntje van mijn stoel.

Mawouna Amevor

Mawouna Amevor

Nog geen 2 minuten later kreeg hij de bal aangespeeld aan de rechterkant. Met een simpel ogende beweging schoof hij de bal langs zijn tegenstander en wurmde zichzelf er ook langs. Puur op gevoel en zonder te kijken schoot hij de bal op precies de juiste snelheid en hoogte voor. Falkenburg was de juiste man op de juiste plek en knikte hem prachtig in het kruis.

Amevor, onze ongeslepen groeibriljant, heeft één van zijn facetten gisteren bijgeslepen. Voor ons wederom het bewijs dat deze ruwe briljant goed te slijpen valt. Als de andere facetten zich net zo makkelijk laten slijpen hebben we straks een waardevolle briljant in handen.

Vanmorgen ebde mijn euforie iets weg nadat ik de krant had opengeslagen. Ik las de kop waar ik eigenlijk al bang voor was. De dienstdoende verslaggever met meer oog voor een sprekende tekst dan het weergeven van de realiteit kopte “Opvolger voor Obiekulu”. Hiermee wordt ons grootste talent een verkeerde kant opgeduwd, wordt er met een harde klap een stempel op hem gedrukt die zelfs schadelijk kan zijn voor zijn voetbalcarrière.

Amevor is geen joker, Amevor is onze groeibriljant, Amevor is onze toekomst.

– Een groeibriljant moet kunnen groeien, deel 1 treft u hier aan.

Author:
Stichting Niet te Kraken

Geef een antwoord

Naam*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>