De kleurplaat van @gurdow

Categorieën:Blogs
St. Niet te Kraken

Het intrigeert mij al een tijdje. Een man van bijna de pensioengerechtigde leeftijd die social media begrijpt en toepast zoals het bedoeld is. Dat zie je niet veel.

Ik heb het over Gerdo Hazelhekke, voormalig topschutter van o.a. Wageningen en Go Ahead Eagles in de jaren ’70 / ’80. Een excentrieke speler met een bijzondere uitstraling, een speler waarvoor je destijds naar het stadion kwam.

Op social media noemt hij zichzelf Gurdow, ik vermoed omdat hij zo werd genoemd tijdens zijn Amerikaanse (zakelijke) avonturen.

Toen ik onlangs op een voetbalverzamelbeurs op een oud plaatjes album uit 1970 stuitte viel mijn oog direct op het plaatje van Gerdo. Hij stond, als beginnend prof, tussen de spelers van N.E.C. Het bijzondere aan zijn plaatje is dat zijn shirt overduidelijk achteraf was ingekleurd en wel zodanig dat het lijkt alsof het gedaan was door een kind van 5 (zie hieronder).

Afbeelding

Dit vraagt om een reactie van Gurdow, dus gooide ik een kort berichtje de social media wereld in en binnen een paar minuten, zoals verwacht, kreeg ik hoogstpersoonlijk een reactie van ‘the one and only’ Gurdow Hazelhekke. Zijn reactie was:

“Was in m’n eerste jaar bij N.E.C. in 1970 en inderdaad moest m’n draai als celebrity nog vinden….Photoshop  was er nog niet”

Het zou mij niets verbazen als @gurdow binnen enkele minuten reageert op deze blog. We houden het in de gaten…;)

Author:
Stichting Niet te Kraken

2 Reacties

 1. niettekraken
  11 maart 2014 at 10:30

  klopt, bedankt voor de tip (en het compliment). Is reeds aangepast.

 2. Gerdo Hazelhekke / Gurdow
  Gerdo Hazelhekke / GurdowBeantwoorden
  30 juni 2014 at 14:32

  Complimenten voor deze nieuwe website en ook de actie v.w.b. het museum steun ik van ganser harte.
  Ik heb nog ‘n shirt uit de periode dat ik voor de Eagles mocht spelen en stel die graag beschikbaar / leen hem uit t.b.v. het museum.
  Hóe of wát verneem ik nog wel. Ik zal ook in het komende seizoen graag met regelmaat op de Vetkampstraat zijn.

Geef een antwoord

Naam*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>