De Leo Halle tribune

Categorieën:Blogs
St. Niet te Kraken

Wij schreven er meerdere keren over. De naam van de nieuwe tribune aan de Vetkampstraat. Vanmorgen in alle vroegte, als een donderslag bij heldere hemel, werd hij plotsklaps uit het niets bekend gemaakt. De Leo Halle tribune. De naam blijft uiteindelijk zoals hij was. Alleen de tribune veranderde. 

Als de tribune naar een oud-speler vernoemd moet worden is Leo Halle absoluut de enige juiste keuze. Rasechte Deventenaar, zijn hele carrière gespeeld bij Go-Ahead, volksheld, international. Kortom alle ingrediënten om voor eeuwig geëerd te worden. Dit in tegenstelling tot andere genoemde namen.

Leo Halle had als bijnaam 'de Kop' (vanwege de omvang van zijn hoofd). Ook de nieuwe tribune werd in de volksmond al snel een koptribune genoemd. Leo Halle was een robuuste grote man, hij stak zowel letterlijk als figuurlijk met kop en schouders boven de rest uit. Net zoals de nieuwe tribune. Leo Halle woonde het grootste deel van zijn actieve carrière aan het Hof van Colmschate. De straat die nu in de schaduw staat van de nieuwe tribune. De tribune staat pal achter het doel. Het gebied waar Leo Halle honderden keren zijn unieke talenten toonden.

Kortom, een mooi eerbetoon aan de grootste clublegende aller tijden. De naam blijft zoals hij was. De legendarische Leo Halle zal ook voor de volgende generaties een bekende naam blijven. Aan ons de taak om ook deze generaties het verhaal van Leo Halle te blijven vertellen. Het verhaal van een eenvoudige Deventer arbeider die door heel lang gewoon te blijven bijzonder werd en door heel Nederland in de armen werd gesloten.

CQSa2jyWEAAOhWB

Leo Halle 'De Kop', steekt er met kop en schouders bovenuit. Net zoals de tribune die naar hem vernoemd is.

 

 

 

Author:
Stichting Niet te Kraken

Geef een antwoord

Naam*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>