De vriendelijke reus

Categorieën:Blogs
St. Niet te Kraken

Douglas Franco Teixeira. Een vriendelijke, lieve, naïeve, reusachtige, onverzetbare krachtpatser. De landelijke media kwamen bijvoeglijke naamwoorden tekort om de nieuwe proefspeler van Go Ahead Eagles aan te kondigen.

De 32-jarige voormalige topspeler die na een bewogen voetbalcarrière weigert zijn schoenen aan de wilgen te hangen en de woekerende nachtkaars nog niet wil uitblazen heeft zijn zinnen gezet op een mooi laatste hoofdstuk in het jongensboek Douglas.

De Braziliaanse krachtpatser weet dat het talent nog in de genen zit, dat gaat niet zo maar weg. Het moet alleen weer aangewakkerd worden. De wilskracht is er, anders begin je niet aan zo’n onzeker avontuur in de spotlights.  En als je 32 jaar bent weet je dat je fysiek nog één keer kunt pieken en de tijd er nu rijp voor is.

Als 18-jarige ruwe diamant werd hij in Enschede geslepen. De afgelopen jaren heeft hij wat deukjes en krasjes opgelopen en is nu toe aan een grondige oppoets-beurt. Kees van Wonderen is de man die destijds mee heeft helpen slijpen en weet dus als geen ander hoe Douglas opgelapt moet worden, zodat hij weer wat van zijn glans kan laten zien.

Hopelijk verrichten Kees en Douglas wonderen en dromen wij ondertussen van een topfitte rechtsbenige Douglas, naast onze linksbenige door de wol geverfde aanvoerder. Een centraal duo dat staat als een huis.

Of het zover gaat komen is nu vooral aan Douglas zelf. De wil is er. De kans wordt geboden. Onze trainer heeft er vertrouwen in. Wat het ook gaat worden, het is een mooi verhaal om te volgen. Wij gunnen de vriendelijke reus in ieder geval een succesvol laatste hoofdstuk.

Wat denkt u?

Author:
Stichting Niet te Kraken

Geef een reactie

Naam*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>