Een onbekende foto van Go-Ahead?

Categorieën:Historie, jaren 30
St. Niet te Kraken

Onlangs kregen wij (digitaal) onderstaande foto van – mogelijk – een (jeugd)elftal van Go-Ahead, met de vraag of wij daar meer over wisten te vertellen. Een werkelijk schitterend tijdsbeeld, maar: zijn het wel de Deventer rood-gelen?

De gezichten komen ons niet bekend voor, maar dat hoeft weinig te zeggen, omdat een pakweg derde of vijfde jeugdelftal natuurlijk niet uit (later) bekende spelers hoeft te bestaan. Bovendien zal de foto zo’n honderd jaar oud zijn, waarschijnlijk ergens uit de jaren twintig van de vorige eeuw of vlak daarna.

Vooral de achtergrond, en dus de locatie, roept echter vragen op. Het veld – van niet al te beste kwaliteit trouwens … – lijkt aan een soort spoorwegemplacement of fabrieks-/bedrijventerrein met opslagloods te liggen. De omgeving van het huidige Deventer NS-station lijkt, gezien de bebouwing, onmogelijk, maar zou het ook een plek langs het voormalige industriespoor kunnen zijn? Die mogelijkheid wordt vooralsnog echter – ook door ‘spoorspecialisten’ – niet bevestigd.

We hebben ook nog gedacht aan de mogelijkheid dat het een elftal van ADO (Den Haag) zou zijn. De shirts van ADO waren rood met een lichtgroene baan, en op zwart-witfoto’s en voetbalplaatjes uit de eerste helft van de vorige eeuw zijn die bijna niet te onderscheiden van de tenues van Go-Ahead. Meerdere ADO-kenners hebben echter niet de indruk dat het een team van ADO betreft.

Kortom: wie weet er meer over dit elftal, de spelers en – vooral – de locatie? Wellicht een mooie puzzel voor de laatste (feest)dagen van 2023.

Informatie zien wij graag tegemoet via [email protected].

Author:
Stichting Niet te Kraken

Geef een reactie

Naam*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>