Een twitterblog van Excelsior – Go Ahead Eagles

Categorieën:Blogs
St. Niet te Kraken

excgae

Vandaag zullen wij via deze blog een live twitterverslag voor u verzorgen. Op basis van verzonden tweets met hashtag #excgae gaan wij rondom en gedurende de wedstrijd een chronologisch verslag opmaken en de meest in het oog springende tweets met u delen. Neemt u dus, lopende de wedstrijd, regelmatig een kijkje op deze ‘twitterblog’.

Voorbeschouwing

Zoals gebruikelijk op elke wedstrijddag worden ‘s ochtends vroeg de eerste ‘matchday’ kreten al op twitter verspreid. Daarna laten de meereizende uitsupporters de wereld weten dat ‘ze erbij zijn’. In de loop van de ochtend lopen de berichten echter uiteen. @hansgoahead heeft het al over een finaleplaats, enkele ‘diehard’ fans bakkeleien over de ware reden van de overgang van Karami naar Excelsior, maar het gros van de tweets gaat vooral over het wisselbeleid van Foeke. @gae_fans ziet liever Houtkoop en Amevor in de basis, in plaats van Schmidt en Godee. @elcoevers spreekt Foeke met een wijzend vingertje toe ‘Foeke, Foeke toch!’ @nannietjuh reageert hier kort maar veelzeggend op met: ‘zucht’. @gae_570 is ‘blij’ dat de snelheid van Godee gehandhaafd wordt. @0570boven038 wijst @foxsportsnl er nog even subtiel op dat het #excgae is en niet #excgoa (als we dat ook al moeten uitleggen..) en volgens @leohalletribune leeft deze bekerwedstrijd minder dan een competitewedstrijd. We zullen het zien. De sfeer is gezet op twitter. Laat de bal maar rollen. Ik zit er klaar voor!

#debalisrond #11tegen11

20:45 uur, aanvang wedstrijd

We gaan beginnen. Volgens @bozerikken hooguit 500 toeschouwers. Vanaf de driezitsbank zien en horen wij er enkele tientallen. @vriend56 merkt terecht op dat er meer spelers dan supporter zijn. ‘7 Türüc schiet via een tegenstander naast. @jpvangastel meldt dat hij op de tribune zit. Zoekt hij een stand-in voor Pele? ’15 Godee schiet ruim naast. @433live vindt het koud, stil en troosteloos. Er is geen één woord van gelogen. ’25 Antonia schiet over en naast. Volgens @rtvoostsport is het een stift en volgens @gaeagles een lobje. Ik hou het op een mislukt schot. 78% balbezit maar nog ongevaarlijk. @theoruizenaar vat de wedstrijd goed samen: ‘slaap, kindje slaap.’ ’32 corner Excelsior. Kopbal in de handen van Room. @Boef0571 ergert zich aan het ‘Josti vakje’ dat steeds te horen is door de microfoon van de verslaggever. ’37 Het publiek besluit zichzelf maar te vermaken door over-en-weer te zingen. @excelsiorrdam hoort alleen de ‘Robin van Persie tribune’. Het GAE publiek en @eagles_fans willen Houtkoop zien. ’44 Mijn zoon is ondertussen uit vrije wil naar bed gegaan. Dat zegt genoeg.

21:30 uur, rust

@pitchhitterfc tweet een foto van Houtkoop, voor alle Eagles-fans. Vele twitteraars zijn het er over eens dat we van geluk mogen spreken dat we niet meer in de Jupiler League zitten. ‘Weinig voetbal, veel gezang’ aldus Jan-Joost van G. We gaan weer beginnen.

21:45 uur, aanvang tweede helft

Ongewijzigde teams. #onbegrijpelijk ’54 Kolder heeft alle tijd, maar schiet te gehaast slapjes in. Beste kans van de wedstrijd. Volgens @leohalletribune had die erin gemoeten. ’58 Houtkoop loopt warm volgens @gaefansite ’59 Vriends, geweldig schot beland op de paal. @edwinvans tweet: ‘Kowet en de paal…..’ ’62 intussen zien we GAE supporters met de handen in de zak in beeld. Tekenend voor de sfeer. ’63 Falkenburg met een goed schot. Keeper redt knap. Hij moet nu een keer vallen. Zoals @patrick0750 in de rust al zei: ‘Je moet er toch niet aan denken dat het verlengen wordt.’ ’68 Houtkoop en Lambooij voor Godee en Türüc. Het woord ‘eindelijk’ is trending in Deventer e.o. @jeffreyschipper ziet dat kinderen papieren vliegtuigjes op het veld gooien en drie steward overleggen wat ze hiermee aan moeten. De neutrale toeschouwer maakt zich ondertussen zorgen over het tijdstip van de aanvang van de loting. ’78 Vrije trap randje zestien. Buitenkansje voor vd Linde, maar bal gaat in de muur. @wessels_ben zit op de tribune en vindt het jammer dat hij niet kan zappen. ’85 Jannie heeft haar vlag te heet gewassen en rent heen en weer met een miniatuur vlagje. ’90 1-0 in de korte hoek.

Room in de laatste minuut geklopt….

Author:
Stichting Niet te Kraken

Geef een antwoord

Naam*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>