Film ‘Go Ahead Eagles in Indonesië’ – Vervolg (deel 8 – slot)

Categorieën:Blogs
St. Niet te Kraken

De afgelopen twee weken presenteerden wij een serie verhalen over de reis van Go Ahead Eagles naar Indonesië, nu precies 40 jaar geleden. Het bijzondere is dat er eerder dit jaar in de krochten van de Adelaarshorst een film van deze reis is opgedoken.

De tot nu toe onbekende film bevat beeldmateriaal van drie van de vijf gespeelde wedstrijden, de duels tegen PSP Padang, Persib Bandung en PSIS Semarang. Van de twee belangrijkste wedstrijden (die tegen de nationale A- en B- selectie van Indonesië) zijn helaas, om onduidelijke redenen, geen opnames te zien.

De film geeft niet alleen Go Ahead Eagles-supporters een bijzonder inkijkje in de clubhistorie, maar zal ook in Indonesië waarschijnlijk met interesse bekeken worden. Van fans van Persib Bandung hebben wij begrepen dat de beelden van het duel tegen Go Ahead Eagles voor hen letterlijk ‘historisch’ zijn. Zij kennen geen bewegende beelden van hun club van voor 1989.

Buiten het veld zijn onder meer het bezoek aan de Taman Mini Indonesia Indah (Miniatuurpark van het mooie Indonesië) in Jakarta, aan de Nederlandse School in Jakarta en aan de Borobudur relatief uitgebreid vastgelegd. De vakantiesfeer is ook prominent aanwezig: er lijkt meer ‘getraind’ te worden in het zwembad en aan het strand dan op het voetbalveld …

De film is vermoedelijk gemaakt door de toenmalige secretaris van Go Ahead Eagles, mr. Bouvy, die als bestuurslid de reis meemaakte. In het openingsshot, van het vertrek bij de Adelaarshorst, is hij zelf in beeld, in de rest van de film niet meer.

De film is voor Niet te Kraken gedigitaliseerd en gemonteerd bij het Historisch Centrum Overijssel (HCO) in Zwolle. Het resultaat is een film van 20 minuten die wij nu, als afsluiting van de verhalenserie van de afgelopen twee weken, presenteren.

Ruim 20 minuten durende reisverslag uit 1078 van Go Ahead Eagles in Indonesië.
Door Stichting Niet te Kraken (mei, 2018).

(Slot)

Author:
Stichting Niet te Kraken

één Reactie

  1. Damy van Nuissenburg
    Damy van NuissenburgBeantwoorden
    22 mei 2018 at 13:07

    Echt geweldig om terug te lezen allemaal. Ik was toen een klein ventje van 5 jaar. Mijn vader, Louis van Nuissenburg was toen al een held voor mij. Ik ging bijna altijd mee naar de thuis wedstrijden met mijn opa (zijn vader dus) en kan mij nog wel flarden herinneren. Mooi initiatief om dit een mooie plek te geven in het GAE museum.

Geef een antwoord

Naam*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>