Geen museum opgenomen in nieuwbouwplannen Go Ahead Eagles

Categorieën:Nieuws
St. Niet te Kraken

-PERSBERICHT-

Na regelmatig overleg tussen de stuurgroep voor de (ver)nieuwbouw van de Adelaarshorst en de stichting Niet te Kraken en na het onderzoeken van diverse plannen heeft GA Eagles ons laten weten dat er binnen de huidige eerste fase van de (ver)bouwplannen geen aparte of zelfstandige ruimte beschikbaar komt voor een museum voor de historie van Go-Ahead en GA Eagles.

GA Eagles houdt – begrijpelijk – streng vast aan de financiële kaders waarbinnen de (ver)nieuwbouw moet plaatsvinden. Binnen het beschikbare budget ziet de club geen mogelijkheden te voldoen aan onze wensen voor een aparte museumruimte of een centrale plek waar de historie van Go-Ahead (Eagles) tentoongesteld kan worden. Wel heeft de club ons nogmaals verzekerd het belang in te zien van het uitdragen van haar rijke historie en wil ze ons als stichting Niet te Kraken een belangrijke rol hierin blijven geven.

Op dit moment beschikken wij – met dank aan GA Eagles – over een kantoor- en archiefruimte in gebouw Larenstein, het kantoorgebouw naast het stadion. Wij blijven met de club in gesprek en zullen er samen met de club naar streven om de daar verworven museumstukken een waardige plek te geven in of bij het stadion. Wij zijn en blijven van mening dat de ideale plek voor het vestigen van een museum de locatie is waar de historie geschreven is en nog steeds geschreven wordt: het terrein van de Adelaarshorst.

Daarnaast gaat Niet te Kraken in gesprek met de Supportersvereniging GA Eagles om bij de aankleding van het nieuwe supportershome ook daar de clubgeschiedenis prominent naar voren te laten komen.

Met onze andere doelstellingen en activiteiten – het opbouwen van een archief en het onderzoeken en presenteren van de clubgeschiedenis via andere kanalen, zoals de website www.niettekraken.nl – gaan we vanzelfsprekend gewoon verder.

Author:
Stichting Niet te Kraken

3 Reacties

 1. Frankkk02
  Frankkk02Beantwoorden
  3 mei 2015 at 08:11

  ZEER TELEURSTELLEND !!

  De begroting tav de vernieuwbouw, die aan de gemeenteraad zijn voorgelegd, blijkt veel te rooskleurig te zijn. Ik vermoed kwade opzet van de plannenmakers want anders had de gemeente natuurlijk nooit ingestemd met de lening van Euro 6.000.000. mogelijk oplopend tot Euro 11.000.000. En nu? Op de blaren zitten om maar te overleven. Ik heb er ditmaal een hard hoofd in.

 2. Frankkk02
  Frankkk02Beantwoorden
  3 mei 2015 at 09:57

  Ook de copy van die Gelbe Wand van Dortmund gaat niet door ivm de bezuinigen, lees ik net. GVD wat een drama wordt die vernieuwbouw. Iedereen is bij de Neus genomen door Lucht en consorten.

 3. Henk Spikkert.
  2 juni 2015 at 21:07

  Wilt U bovenstaande gegevens a.u.b. verwijderen, even voor deze gegevens had ik een reactie naar U gemaild.
  Bij voorbaat mijn dank.

  Henk.

Geef een antwoord

Naam*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>