Gelukkig Nieuwjaar

Categorieën:Nieuws
St. Niet te Kraken

De laatste dag van het jaar. Hét moment om even terug te blikken en alvast een kijkje te nemen naar het volgende jaar.

Laten we beginnen met 2015. Voor onze stichting een druk, hectisch maar vooral in vele opzichten fantastisch jaar. 2015 gaat voor ons voornamelijk de (geschiedenis)boeken in als het jaar dat heeft bewezen dat je met enkele enthousiaste mensen met eenzelfde passie en doel ontzettend veel kunt bereiken. Twee absolute hoogtepunten waren de tentoonstelling in de Waag, rondom het 50-jarig jubileum van de Europacupwedstrijd tegen Celtic, en het uitbrengen van ons eerste boek 'Roodgele voetbalhistorie'. Twee projecten die volop de publiciteit gehaald hebben in Deventer, Nederland en zelfs ver over de grens. Daarnaast ontdekten wij b.v. ook de eerste bewegende beelden van Go-Ahead (uit 1922), maakten wij een 3D model van de Adelaarshorst van voor de nieuwbouw, kregen wij een vaste column in het programmaboekje van GA-Eagles, werkten wij mee aan een groot aantal grote artikelen voor dagbladen, weekbladen en voetbalmagazines, waren wij deelnemer aan het "Historisch festijn", zorgden wij ervoor dat het oudste clublied (na tientallen jaren) weer live gezongen werd door een mannenkoor, kregen wij de beschikking over een grote vitrinewand in het supportshome om enkele pronkstukken te tonen uit onze collectie en was ons boek ten slotte een tijdlang het beste verkochte boek van Deventer e.o.

De doelstelling van onze stichting, de rijke historie van Go-Ahead (Eagles) onder de aandacht brengen van elke Kowet-supporter of een ieder die zich daarvoor interesseert, werd hiermee het afgelopen jaar ruimschoots gehaald. Iets waar wij ontzettend trots op zijn.

Vanaf morgen is er weer een nieuw jaar. Een nieuw jaar met nieuwe uitdagingen en projecten. Enkele zijn reeds gestart en daar gaat u binnenkort zeker veel van horen. Zo hebben wij besloten om, aangezien er voorlopig geen fysiek museum komt in het stadion, te starten met een professioneel digitaal museum. De voorbereidingen hiervoor zijn zo goed als afgerond en begin 2016 gaan wij starten met de uitvoering hiervan. Het doel is om zoveel mogelijk van onze collectie digitaal online tentoon te stellen. Die vergt veel tijd en energie van onze vrijwilligers, maar het is vooral een prachtige uitdaging om hier in 2016 iets heel moois van te maken. Een standbeeld van en voor Leo Halle staat ook nog steeds hoog op ons lijstje. Hiervoor is inmiddels een projectteam samengesteld die hier in 2016 serieus werk van gaat maken. Verder zullen wij vol enthousiasme doorgaan met het schrijven van historische artikelen en roodgele brieven en wordt er achter de schermen al weer hardop nagedacht over een deel 2 van het boek 'roodgele voetbalhistorie'. Onze zoektocht naar de stadionklok zal worden voortgezet en daarnaast zullen er ongetwijfeld veel onverwachte mogelijkheden en ontdekkingen op onze pad komen waar wij mee aan de slag gaan. Kortom, 2016 belooft weer een mooi jaar te worden.

Wij willen u er tot slot op attenderen dat onze activiteiten en bezigheden uitsluitend worden uitgevoerd door een kleine groep vrijwilligers, financieel gesteund door onze donateurs en enkele prachtige sponsoren. Wij willen daarom iedereen hartelijk bedanken die ons op welke wijze dan ook geholpen hebben om 2015 tot zo'n fantastisch jaar te maken en hopen deze steun ook het komend jaar te krijgen zodat wij onze werkzaamheden vol enthousiasme kunnen blijven voortzetten. 

Een gelukkig Nieuwjaar. Zonder geschiedenis geen toekomst.

IMG_6450

 

Author:
Stichting Niet te Kraken

Geef een antwoord

Naam*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>