Gerard Wüstefeld overleden

Categorieën:Nieuws
St. Niet te Kraken

Begin maart overleed Gerard Wüstefeld op 75-jarige leeftijd. Hij maakte in de jaren ’60 deel uit van het toenmalige ‘gouden team’ van Go-Ahead.

Wüstefeld was geboren aan de Rielerweg. Net als Gerrit Niehaus (en enkele jaren later Dick Schneider, Wietse Veenstra en Adrie Steenbergen) was hij een van de echte ‘Deventer jongens’ die opgroeiden in de directe nabijheid van het stadion.

Wüstefeld kwam eind jaren ’50 als jeugdspeler over van stadgenoot Labor. Begin jaren’60 maakte hij de overstap naar het eerste elftal. De aanvaller viel niet echt op, maar scoorde wel geregeld. In de zomer van 1964 stapte hij over naar Enschedese Boys. Het werd een verloren seizoen, en al een jaar later keerde hij terug naar Go-Ahead. Daar turnde coach Fadrhonc hem om tot een moderne, aanvallende verdediger. Weer bleef hij vooral een stille kracht, maar nog steeds bleef hij elk seizoen zijn goaltjes meepikken. Hij speelde ook mee in de uitwedstrijd tegen Celtic voor de Europa Cup.

Aan het begin van het seizoen 1969-1970 liep Wüstefeld in de competitiewedstrijd tegen Holland Sport een ernstige blessure op. Er volgde een meniscusoperatie, waarvan hij niet goed herstelde. Aan het eind van het seizoen moest hij op 29 jarige leeftijd noodgedwongen afscheid nemen van het voetbal.

53 team GA 67-68

Go-Ahead in het seizoen 1967-1968. Staand van links naar rechts: ‘Issy’ Greving, Gerard Somer, Henk Warnas, Dick Schneider, Koos Knoef en Nico van Zoghel. Zittend van links naar rechts: Peter Ressel, Gerrit Niehaus, Pleun Strik, Wietse Veenstra en Gerard Wüstefeld.

Wij wensen de familie en nabestaanden veel sterkte toe.

 

Author:
Stichting Niet te Kraken

Geef een antwoord

Naam*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>