Go Ahead Eagles – Cambuur

Categorieën:Historie
St. Niet te Kraken

Het klinkt vertrouwd, op vrijdagavond tegen Cambuur. Alsof er niets veranderd is.

Gelukkig is er dit seizoen veel veranderd. De match wordt dit jaar gespeeld op het hoogste niveau en de inzet is een plek in het linker rijtje. Wie had dat een half jaar geleden durven dromen. Beide ploegen doen het bovenverwachting goed en tonen veel overeenkomsten. Termen als: ‘ploeg van het volk, gedurfd voetbal, fanatieke aanhang, aanwinst voor de eredivisie en snelle buitenspelers’ gaan voor beide ploegen op.

Maar er zijn meer zaken die deze match bijzonder maken. De trainers bijvoorbeeld. Het zou meer voor de hand liggen als beide trainers in de dug-out van de tegenpartij zouden plaatsnemen. Dwight Lodeweges begon namelijk zijn carrière in de Adelaarshorst. Hij was een voormalig bewoner van het jeugdinternaat van Go Ahead en speelde met tussenpozen diverse seizoenen in de hoofdmacht. De roots van Foeke Booij liggen daarentegen juist bij Cambuur waar hij zijn eerste 4 seizoenen betaald voetbal speelde als geboren en getogen Leeuwarder.

Diverse spelers kwamen uit voor zowel Go Ahead (Eagles) als Cambuur waarbij éénmalig international Oeki Hoekema het meest in het oog springend is. Ander namen zijn o.a. Martin Koopman, Bram Marbus, Koen Brack, Rence van der Wal, Halil Colak en Reza Ghoochannejhad en Wout Droste. Fritz Korbach en Leo Beenhakker hebben als trainer beide teams onder hun hoede gehad.

Droste in duel met Goochannejhad  (foto Dijksfotografie)

Droste in duel met Goochannejhad (foto Dijksfotografie)

Tot slot herinneren wij ons allemaal 23 mei 2003 nog. De legendarische 10-0 overwinning van Go Ahead Eagles op Cambuur. Nu, tien jaar later, is de verwachting dat beide ploegen aan elkaar gewaagd zijn. Kortom, alle ingrediënten voor een prachtige pot voetbal. We gaan het beleven vanavond, in een uitverkochte kolkende Adelaarshorst.

Author:
Stichting Niet te Kraken

Geef een reactie

Naam*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>