Go Ahead Eagles in Indonesië – 14 mei (deel 4)

Categorieën:Blogs
St. Niet te Kraken

Na de tweede wedstrijd vliegt Go Ahead Eagles naar Sumatra, waar de ploeg landt op Tabing Airport in Padang. De selectie verblijft er in het Mariani International Hotel. In Padang staat op 14 mei een ontmoeting met PSP Padang op het programma. Eerst wordt er echter ‘getraind’ op een van de vele stranden bij Padang.

Martin Koopman en Stef Walbeek zijn geland in Padang, links in rood T-shirt Jo Körver.

Manager Bob Maaskant wordt met passende egards welkom geheten. Foto’s: collectie Louis van Nuissenburg.

Ook op Sumatra trekt Go Ahead Eagles veel bekijks. Stadion Imam Bonjol, met een capaciteit van 25.000 toeschouwers, is uitverkocht. Halverwege de eerste helft brengt Jo Körver de Deventenaren met een hard schot van binnen het strafschopgebied op voorsprong. Na een half uur scoort Iriawadi Iska tegen, waarmee de ruststand van 1-1 bereikt wordt.

In de tweede helft controleert Go Ahead Eagles de wedstrijd, zeker wanneer Jan Groeneweg al na vijf minuten zijn ploeg met een kopbal op voorsprong brengt. Wederom Groeneweg en Stef Walbeek laten de ploeg daarna uitlopen naar 1-4.

Een typisch kenmerk van het Indonesische voetbal doet zich in deze wedstrijd gelden. Individueel zijn de spelers sterk aan de bal, maar tactisch zijn ze zwak. Passes over meer dan twintig meter zijn een zeldzaamheid. Hoewel het te verwachten is dat de Indonesiërs beter gewend zijn aan de hoge temperatuur, blijkt Go Ahead Eagles toch ook vooral conditioneel sterker dan zijn opponenten.

De opstelling van Go Ahead Eagles in deze wedstrijd is niet bekend. In elk geval verdedigt Nico van Zoghel het doel. Volgens het Deventer Dagblad speelt ook Kees van Kooten nu mee, maar krijgt hij tijdens de wedstrijd last van zijn oude blessure.

(Met dank aan Ali Buschen en Edwin Klok – Wordt vervolgd.)

Film

Van deze trip van Go Ahead Eagles naar Indonesië weken is dit jaar een film opgedoken. Na afloop van deze serie zal Niet te Kraken deze film presenteren.

Author:
Stichting Niet te Kraken

Geef een antwoord

Naam*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>