Go Ahead Eagles in Indonesië – Vervolg (deel 7)

Categorieën:Blogs
St. Niet te Kraken

De reis naar Indonesië krijgt in het nieuwe seizoen nog een onverwacht vervolg. Drie Indonesische spelers komen begin oktober 1978 voor een trainingsstage naar Go Ahead Eagles. Het gaat om Andi Lala (28), Mulyadi (22) en Suapri (20). De bedoeling is dat ze liefst twee maanden in Deventer blijven. Ze vinden onderdak in het jeugdhuis aan de Brinkgreverweg.

Linksbuiten Lala is al vanaf 1970 Indonesisch international. Hij maakte ook deel uit van de nationale selectie die in augustus 1976 in de Adelaarshorst tegen Go Ahead Eagles in actie kwam (4-0). Go Ahead Eagles heeft met de Indonesische bond afgesproken dat hij eventueel (als amateur) in het roodgeel zou mogen spelen. Dat gebeurt overigens niet. Hij wil na zijn carrière in zijn eigen land trainer worden, en zal daarom ook vooral als ‘hospitant’ met de nieuwe trainer Joop Brand en diens assistent Ruud Geestman meelopen.

Mulyadi en Suapri spelen in het nationale B-elftal van Indonesië. Zij zullen bij Go Ahead Eagles alleen meetrainen. Eventueel worden ze, om wedstrijdervaring op te doen, bij een amateurclub ondergebracht, waarbij als mogelijke optie aan DVV Go-Ahead wordt gedacht. Ook dit scenario wordt, voor zover bekend, geen werkelijkheid.

Het is niet bekend of de drie inderdaad twee maanden bij Go Ahead Eagles zijn gebleven, en zo ja, wat hun indrukken zijn geweest en wanneer en waarom ze vervolgens naar huis zijn teruggekeerd. De stichting Niet te Kraken houdt zich aanbevolen voor meer informatie hierover.

Uit Indonesische bron hebben wij vernomen dat Andi Lala de meest bekende van het drietal is. Er is een voetbalschool naar hem vernoemd, maar het is niet duidelijk of hij deze ook zelf heeft gesticht. Het zou wel passen in het verhaal dat hij plannen had om trainer te worden. Hij is echter in 2004 overleden aan een hartstilstand.

(Met dank aan Edwin Klok)

Wordt vervolgd – Film

Van deze trip van Go Ahead Eagles naar Indonesië is onlangs in de krochten van de Adelaarshorst een film opgedoken. Daaruit blijkt dat er niet alleen werd gevoetbald, maar dat er zeker ook tijd was voor ontspanning en sightseeing. Op 22 mei zal de stichting Niet te Kraken deze film presenteren.


Author:
Stichting Niet te Kraken

Geef een reactie

Naam*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>