Groeimarkt Indonesië

Categorieën:Blogs
St. Niet te Kraken

Vorige week zat ik op een zonnig terras op één van de bekende Spaanse vakantie-eilanden aan de Middellandse Zee. Zoals gebruikelijk hingen er grote T.V. schermen waar vooral Engelse voetbalwedstrijden werden getoond. Een echte trekpleister voor de roodverbrande, pullen bier drinkende Britten. Ik moet toegeven, ik viel niet op tussen mijn mede terrasbezoekers,

Er was een wedstrijd gaande tussen het Indonesisch All Stars team en Chelsea en ik heb mij kostelijk vermaakt ondanks dat de wedstrijd niet echt een wedstrijd was. Het B-team van Chelsea walste over de Indonesiërs heen, onder luid gejuich van de Britse terrasbezoekers. Maar het waren vooral de uitzinnige duizenden supporters in het stadion die indruk maakten. Het volgepakte stadion puilde uit van de Indonesiërs en, opvallend genoeg, bijna allen getooid in een Chelsea shirt.

Indonesische Chelseafans

Indonesische Chelseafans

Tegenwoordig draait alles in het voetbal om het geld en uiteraard is dat ook de enige reden dat Chelsea in de voorbereiding hier naar toe vliegt. De opbrengsten aan T.V. rechten en merchandising zullen in het land met ruim een kwart miljard inwoners zelfs voor Abramovic en de zijnen lucratief zijn en voor de sponsoren van Chelsea veel publiciteit opleveren.

Dit zette mij aan het denken. Wat de Engelsen kunnen, kan Go-Ahead natuurlijk ook. Waarom trekken wij geen Indonesische topspeler aan? Gezien het niveau zullen ze vast niet duur zijn. Een speler die in zijn land van herkomst razend populair is. Eentje die er voor zorgt dat Indonesië wedstrijden wil gaan uitzenden van Go Ahead Eagles. Een speler die zorgt voor de verkoop van duizenden Go Ahead Eagles shirts. Internationale sponsoren die in eens mogelijkheden zien bij Go-Ahead. Enkele jaren geleden was Feyenoord (en later ook VVV) succesvol, door een bekende Japanse speler aan te trekken wat ze een windeieren heeft gelegd.

Nederland en ook Go-Ahead hebben lijntjes liggen naar Indonesië. Een telefoontje naar oud Go-Ahead speler Diego Michels of oud bondscoach Wim Rijsbergen is snel gepleegd.

Het zou mooi zijn als ik volgend jaar op mijn vakantiebestemming Go Ahead Eagles zie spelen tegen het Indonesisch Elftal met 40.000 toeschouwers in het rood en geel.

Author:
Stichting Niet te Kraken

één Reactie

  1. EdwinK
    EdwinKBeantwoorden
    12 augustus 2013 at 23:54

    Haha ik ga wel alvast scouten hier 😉

Geef een antwoord

Naam*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>