Henk Kanselaar overleden

Categorieën:Nieuws
St. Niet te Kraken

Vandaag bereikte ons het bericht dat oud-speler Henk Kanselaar op 6 november op 78-jarige leeftijd is overleden.

Henk Kanselaar was afkomstig van AGOVV, waar hij zeven jaar speelde. In 1964 kwam hij naar Go-Ahead, dat een jaar eerder naar de Eredivisie was gepromoveerd. In Deventer was hij vier jaar lang een stille kracht op het middenveld.

Het moment waarmee Kanselaar het meest verbonden is, is zijn doelpunt op 2 mei 1965 tegen Telstar. Op die dag, de laatste speelronde van het seizoen, boekte Go-Ahead in Velsen een historische overwinning: 1-2. Gerard Somer en Henk Kanselaar bogen in de laatste vijf minuten een 1-0 achterstand om. Door dit resultaat verzekerden de roodgelen zich ternauwernood van handhaving in de Eredivisie. Meer dan 3000 Deventer supporters waren, in een stoet van 67 bussen, meegereisd naar Velsen om hun club te steunen. Na de bizarre ontknoping werden de spelers letterlijk door de feestende supporters van het veld gedragen.

Achteraf bleek deze zondagmiddag de inleiding voor de “gouden periode” in de tweede helft van de jaren ’60. Henk Kanselaar speelde daarin ook mee in de beide Europa Cup-wedstrijden van Go-Ahead tegen Celtic, onlangs precies 50 jaar geleden. Na zijn periode bij Go-Ahead speelde Kanselaar nog een seizoen bij SC Gooiland in de Tweede Divisie om vervolgens terug te keren naar AGOVV.

Zie ook http://www.agovv.nl/1/436/in-memoriam-henk-kanselaar-1937-2015/

 Foto: Nationaal Archief

Kanselaar ANP

Author:
Stichting Niet te Kraken

Geef een reactie

Naam*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>