Houdini in de spits

Categorieën:Blogs
St. Niet te Kraken

Nog twee competitiewedstrijden en het reguliere seizoen zit er al weer op. Wedstrijdjes om ‘den Keizers baard’ als we diverse media en bronnen moeten geloven.

Er wordt al volop gespeculeerd over de komende tegenstanders in de nacompetitie, de selectie is op trainingskamp ter voorbereiding op de nacompetitie en de start van de vernieuwbouw is uitgesteld tot na de nacompetitie.

 Nacompetitie, nacompetitie, nacompetitie. Het nare woord is al zo vaak gevallen dat het bijna vertrouwd in de oren klinkt. Alsof er geen ontsnappen meer aan is.

Nu de feiten:

Als NAC de komende twee speelrondes één keer verliest (tegen AZ uit en Groningen thuis), Excelsior twee keer verliest (tegen Utrecht uit en AZ thuis) en Go Ahead Eagles twee keer wint, eindigen wij boven de streep en ontlopen wij de nacompetitie.

Voor aankomende zondag moet Go Ahead Eagles winnen van Heerenveen en moet Excelsior verliezen van Utrecht. In dat geval is de laatste speelronde nog steeds beslissend.

AZ aast nog steeds op de 3e plek en Utrecht uit is absoluut lastig. Hoewel de kansen niet levensgroot zijn en wij afhankelijk blijven van de uitslagen van twee andere clubs, is er nog steeds een kans om te ontsnappen aan de nacompetitie. En zolang er een kans is moet je die met beide handen aangrijpen. 

We hebben voor hetere vuren gestaan in de clubhistorie. Exact 50 jaar geleden speelde Go-Ahead zich veilig in de laatste speelronde tegen Telstar door in blessuretijd te winnen en 37 jaar geleden wonnen we in de laatste speelronde van FC Amsterdam met 2-0 waardoor we erin bleven. Niets is onmogelijk. Zeker niet in het voetbal. De historie heeft dit al meerdere malen bewezen in Deventer.

Dus kop omhoog, borst vooruit! Vechten voor deze laatste kans. Voor ons, voor jezelf, maar vooral voor onze mooie club. Drie punten zondag tegen Heerenveen en dan kunnen wij ons wellicht opmaken voor wederom een historische ontsnapping in de laatste speelronde. Een ontsnapping waar Harry Houdini trots op zou zijn geweest.

Hup Kowet! 

Author:
Stichting Niet te Kraken

Geef een antwoord

Naam*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>