Kampioenschap van het Oosten

Categorieën:Historie
St. Niet te Kraken

Vanaf 1896 t/m 1950 werd er gestreden om de Oostelijke titel. Omdat dit seizoen de 4 Overijsselse voetbalverenigingen in het betaalde voetbal weer op het hoogste niveau uitkomen houden wij een subcompetitie bij tussen deze vier clubs. De winnaar krijgt van ons de titel ‘ kampioen van het Oosten’.

Go-Ahead (Eagles) is de te kloppen club, want met 16 officiële titels op zak laten ze Heracles (6), Twente (6) en PEC (0) ver achter zich. Bij Twente hebben wij de kampioenschappen van Sportclub Enschede en Enschedese Boys opgeteld.

Voor de volledigheid moeten wij er bij vermelden dat ook Vitesse (6) en NEC (3) in het verleden uitkwamen in de Oostelijke competities. Wij beperken onze kampioenschap van het Oosten echter tot de vier Overijsselse clubs die momenteel uitkomen op het hoogste niveau.

Op 2 oktober staat de eerste wedstrijd op het programma, Heracles – Twente, en de competitie wordt afgesloten op 22 april 2017 met PEC Zwolle – Heracles.  In totaal 12 regelrechte derby’s. Historische ontmoetingen die oude tijden weer doen herleven en uiteindelijk zullen resulteren in een nieuwe kampioen van het Oosten.

Hieronder het wedstrijd programma en de actuele stand:

kampoosten


Author:
Stichting Niet te Kraken

Geef een antwoord

Naam*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>