Opdat wij nooit vergeten.

Categorieën:Historie
St. Niet te Kraken

Over enkele dagen begint de competitie weer. Een competitie die wij in Deventer dit jaar met extra belangstelling gaan beleven. Onze helden doen weer mee op het hoogste niveau. Handhaven lijkt de doelstelling. De jaren daarop kan voorzichtig omhoog gekeken worden. Voorzichtig wordt er al gedroomd over een lange onafgebroken periode op het hoogste niveau. En waarom ook niet. Er lijkt iets moois te ontstaan.

De oudere supporters onder ons herinneren zich 1992 nog wel. Het jaar waarin Go Ahead Eagles voor het laatst promoveerde. Op 8 juni uit tegen ADO werd het onmogelijke gepresteerd. De week daarop startte het EK voetbal in Zweden, waarin Nederland in de halve finale werd uitgeschakeld door de Denen na een gemiste penalty van Van Basten.

Maar tussen deze twee memorabele gebeurtenissen, precies een week na de promotie van Go-Ahead en exact tijdens de 2e poule wedstrijd van Oranje tegen Rusland (destijds GOS), op 15 juni welteverstaan, overleed de grootste Go-Ahead icoon. De reus van Deventer, de leeuw van Milaan, de matador van het Oosten, de legendarische Leo Halle. Hij werd 86 jaar.
De man met een bijna mythische uitstraling, de landelijke held uit de jaren ’30. Hij die Go-Ahead vele successen bezorgde en 15 maal keeper van oranje was. Hij overleed die dag bijna geruisloos in het Deventer Ziekenhuis na een imposant leven en voetbalcarrière.

Deze weblog van Niettekraken heeft als doelstelling om u te informeren over de rijke historie van Go-Ahead. De grote rol die het ‘arbeidersclubje’ heeft gespeeld in het landelijke voetbal en de prachtige spelers en anekdotes die door de jaren heen de revue hebben gepasseerd. Mede door het hedendaagse succes zijn wij extra gemotiveerd om u ook het komende seizoen hierover te informeren.
Want, zonder historie geen toekomst!

Author:
Stichting Niet te Kraken

Geef een reactie

Naam*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>