Roodgele brief (62)

Categorieën:Blogs
St. Niet te Kraken

Met een beetje geluk.

Dag Buitenkantjelinks,

Bedankt voor je brief.

Nog even twee wedstrijdjes doorkomen en daarna begint het echte werk. De play-offs. De wedstrijden waar het uiteindelijk allemaal om gaat. Ik zie de komende twee wedstrijden echt als trainingspartijtjes. Wat nieuwe tactieken uitproberen. Iedereen fit zien te krijgen. Volgens mij ziet de Koning het ook zo. De wedstrijd tegen Helmond probeerde hij, min of meer noodgedwongen, wat varianten. Kenny in de spits. Een probeersel. De twee backs omwisselen. Ook een testje, denk ik. Het pakte allemaal wonderwel goed uit. Toch fijn om te weten zo vlak voor de finales. Dat geeft weer wat meer mogelijkheden.

Ik heb er echt zin in. Zoals het er nu voorstaat beginnen we tegen VVV. Laten we eerlijk zijn, dat is gewoon mogelijk. 50-50. Kop of munt. Een soort van loterij. Dat zijn van die wedstrijden waar kleine dingen het verschil gaan maken. Binnenkant of buitenkant paal, wel of geen strafschop. Alles moet dan gewoon een beetje meezitten. Daarna wacht waarschijnlijk de Graafschap. Die schat ik iets hoger in dan ons. Maar zeker niet onmogelijk. En als ik zeg niet onmogelijk bedoel ik dat het dus gewoon kan. Het is mogelijk. We kunnen promoveren. Het kan gewoon. We hebben een reële kans.

Dat besef is er nog niet echt bij mij, maar als ik het zo op een rijtje zet is de kans dat we volgend jaar weer eredivisie spelen best reëel. Zie je het al voor je? In een volle kolkende Horst op zaterdagavond. Heerlijke derby’s tegen PEC, Twente en Heracles op het hoogste niveau. Stunten tegen Ajax thuis. Extra financiële middelen om de selectie te verbeteren. Elke week weer een aankondiging van een nieuwe speler. Samenvattingen bij Studio Sport. Vernieuwbouw fase 2 die doorgezet wordt. 'Back where we belong'.

Wij, van Stichting Niet te Kraken, zijn inmiddels ook stappen aan het zetten. Onze ultieme droom, en eigenlijk ook de hoofdreden waarom wij zijn opgericht, hebben wij noodgedwongen in de koelkast moeten zetten. Wij hebben inmiddels wel voldoende schitterend en uniek materiaal verzameld om een geweldig clubmuseum op indrukwekkende wijze in te vullen, maar voor een ruimte zijn wij afhankelijk van derden en als je afhankelijk bent is dat vaak geen goed teken. Het voelt een beetje als een reservespeler die week in week uit op de bank zit en niet kan laten zien wat hij in huis heeft. Af en toe mag je warmlopen, een wedstrijdje meedoen bij de beloften maar als puntje bij paaltje komt wordt je keer op keer weer op de bank gezet. 

Om onze collectie toch te kunnen tonen aan het publiek hebben wij onlangs een digitaal museum laten bouwen. Dit digitale museum is zo goed als gereed en het ziet er werkelijk prachtig uit, al zeg ik het zelf. Binnenkort starten we met het vullen van het museum. Echt monnikenwerk, maar het is een mooi alternatief voor een fysiek museum. Eentje waarbij wij niet afhankelijk zijn van anderen. Dat neemt niet weg dat wij uiteindelijk toch onze droom willen verwezenlijken. Ik denk dat als te zijner tijd onze collectie zichtbaar wordt via het digitale museum en wij onverhoopt promoveren, dat alles dan wel eens in een stroomversnelling kan gaan komen. Tenminste dat hoop ik. Kortom, eens temeer een reden om snel weer op het hoogste niveau te komen en zoals ik mijn brief begon, dat is dus gewoon mogelijk. Met een beetje geluk.

En, komt jou naam ook op het shirt? Meer dan 4.000 namen komen er uiteindelijk op als ik het goed begrepen heb. Dat wordt nog een hele klus. Waar laat je die allemaal? Dat wordt nog zoeken naar je eigen naam straks. Ik verwacht mijn naam onder de linker oksel. Die zie je dan alleen als je juicht, midden in een vochtige plek. Ik heb al wel een shirt besteld. Voor mijn zoon. Zelf ga ik er niet in lopen. Die shirts van tegenwoordig zijn veel te strak. Ongeschikt voor een gemiddelde veertigplusser. Zelfs bij Chris David zag je tijdens zijn ererondje in het nieuwe shirt dat hij nog niet helemaal wedstrijdfit is. Deze week plaatste 'het gezicht van de komoptan-actie' een foto van zichzelf in Twente-tenue op zijn instagram account. Vreemde actie, eigenlijk. Maar goed. Nee, mij ga je deze zomer niet aantreffen in een Kowet wedstrijdshirt. Gelukkig heb ik een Niet te Kraken shirt. Die is '40+proof' en heeft zelfs nog wat ruimte over voor een paar extra vakantie-kilo’s.

Tot de volgende brief,

Niet te Kraken.

In ‘Roodgele Brieven’ gaan bloggers Niet te Kraken en Buitenkantje Links in op de laatste ontwikkelingen rondom Go Ahead Eagles

Author:
Stichting Niet te Kraken

Geef een reactie

Naam*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>