Roodgele brieven 2018/2019 (38)

Categorieën:brieven
St. Niet te Kraken

Nutteloze trainingskamp (t)weetjes

Het is afzien deze dagen voor de doorgewinterde voetbalfan. Keihard cold-turkey afkicken. Ook de sportjournalisten weten zich geen raad en overspoelen ons met nutteloze trainingskampberichtjes in dagboekvorm van RTL-boulevardniveau. De spelers doen er nog een schepje bovenop door een overvloed aan instagramfoto’s te plaatsen vanuit alle hoeken en standen. Zo hebben we geleerd dat Bruno snurkt, Paco licht slaapt, Gino geen ochtendmens is, Rick een beetje grieperig is, Thomas baldadig is, Givan gedreven traint, Orhan niet in Londen is, Pieter de kantjes er af loopt en Alfred een echte regelneef is. En we zien vooral dat er in het Hotel aan luxe niets ontbreekt en er zelfs een FIFA-kamer is ingericht.

Ik blijf het toch een vreemd fenomeen vinden dat bijna alle profclubs ver weg gaan op trainingskamp, terwijl in je eigen omgeving de faciliteiten toch het beste zijn. Het schijnt er bij te horen tegenwoordig. Sowieso is het hele begrip winterstop achterhaald. Waarom niet gewoon lekker door voetballen, zoals in Engeland? Het is toch prima voetbalweer? Als de KNVB vasthoudt aan een winterstop ben ik er voorstander van om een soort van winterstop-toernooi te starten. Bijvoorbeeld een vierstrijd om het kampioenschap van het Oosten tussen de profclubs uit Overijssel. Twente, Heracles, Zwolle en GAE. In de jaren ’80 is dat een paar keer gedaan. Dat zou toch prachtig zijn voor alle partijen? Volle stadions. Derby’s om naar uit te kijken. Wedstrijden spelen onder druk is de beste training.

Prima verjaardagskalender heb je trouwens op de W.C. hangen, zag ik in jouw laatste brief. Aan welke muur hangt die? Ik bedoel, kijk je er op uit als je staat of als je zit? Ik gok als je staat. Dan is het minder confronterend voor de vrouwelijke toiletbezoeker. Bij ons thuis zou die kalender niet door de ballotagecommissie komen. In de meeste huishoudens is het toilet het domein van de vrouw in huis. Zo hangt er bij ons bijvoorbeeld een poezenfoto en wat Action en Xenos prularia waar niemand het nut van weet. Zo staan er bijvoorbeeld al jaren drie nep-cactussen op de vensterbank van ons W.C.-raampje. Nu ik er zo over nadenk weet ik niet eens hoe ze daar gekomen zijn. Op 95% van de toiletten staan de meest nutteloze voorwerpen. Let er maar eens op.
Wij hebben trouwens al een tijdje geen verjaardagskalender meer op het toilet. De laatste die er hing had zoveel mutaties door verbroken relaties en overleden personen dat het niet meer overzichtelijk was en het risico dat er iemand niet op stond die wel gebruik ging maken van het toilet werd ook te groot. Ik moet eerlijk toegeven dat ik zelf ook altijd even check bij anderen of mijn verjaardag er op staat en ben dan toch teleurgesteld als ik er niet op sta. Ik ben benieuwd hoe jij dat gaat aanpakken. Wie komt er op? Waar trek je de grens? Heb je daar wel goed over nagedacht?

Maar ik klaag niet. Ik heb mijzelf, met goedkeuring van mijn vrouw, een hoekje in de woonkamer toegeëigend. Dat hoekje bestaat uit een grote overvolle boekenkast, een CD- en platenspeler, een TV en een luie stoel. Zolang ik deze mini-mancave heb stel ik geen eisen aan de rest van het huis. Met enige regelmaat trek ik mij daar terug. Koptelefoon op. Een beetje muziek luisteren of zappen op Fox. Boekje erbij of het laptopje op schoot. Drankje in de hand. Dit terwijl vrouw en dochter één of andere talentenshow aan het volgen zijn. Niet zo lang geleden heb ik een keer wat foto’s aangeleverd aan een Kowet-fan die een hele kamer mocht inrichting als man-cave. De geluksvogel. Een complete wand had hij behangen met een foto van een gevulde hoofdtribune uit de jaren 30 en hij had zelfs een eigen koelkast. De hemel op aarde.

Maar goed. Deze brief heeft maar een laag roodgeel-voetbalgehalte. Dat is ook niet gek, want er gebeurt gewoon maar weinig op voetbalgebied. Er rest ons niets anders dan aftellen tot volgende week zondag en voorlopig even door de trainingskampberichten heen zien te bijten. Hopelijk valt er de volgende brief weer veel over het spelletje te melden. Of worden we de komende dagen nog verrast met een spectaculaire aankoop? We gaan het meemaken.

Groeten,

Niet te Kraken.

Roodgele brieven worden geschreven door Robert Bugter (Buitenkantje Links) en Edgar Overmeen (Niet te Kraken). Zij gaan in op de laatste ontwikkelingen bij Go Ahead Eagles. 

Eerder verschenen brieven zijn hier terug te lezen.

Author:
Stichting Niet te Kraken

één Reactie

  1. 8 januari 2019 at 00:56

    […] in een laatje wat al te vol zit met opgespaarde prullaria van de club.Ik merkte bij jou een kleine afkeer tegen trainingskampen als ik het goed begreep. Jij vond veel berichten erover maar nutteloos. […]

Geef een antwoord

Naam*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>