Stichting ‘Niet te Kraken’ wil de klok terugzetten

Categorieën:Nieuws
St. Niet te Kraken

Het is een mysterie dat al ruim 50 jaar ronddwaalt over de Adelaarshorst. De verdwenen stadionklok. 

In 1930 kreeg Go-Ahead vanwege het behaalde landskampioenschap een kolossale stadionklok cadeau van de Deventer Burgerij. De klok werd tijdens een grootst opgezet kampioensfeest onthuld ter hoogte van de middenlijn aan de zijde waar zich nu de IJsseltribune bevindt.

In 1963, toen Go-Ahead promoveerde naar de eredivisie, moest de klok wijken voor een nieuw te bouwen overdekte tribune. Sindsdien is de klok spoorloos. Verschillende verhalen doen vanaf toen de ronde. Hij zou begraven liggen onder het talud van de IJsseltribune, hij zou onder het veld liggen, hij zou in stukken zijn geslagen en zijn afgevoerd.

U kunt begrijpen dat hier voor ons een enorme uitdaging ligt. Het is de hoogste tijd dat dit mysterie nu voor eens en voor altijd ontrafelt wordt. 

Eerder meldden wij u dat wij een nieuwe sponsor hebben gevonden in het Deventer bedrijf Senzora. Senzora is producent van Klok wasmiddelen en in deze hoedanigheid gaan zij ons steunen en helpen in onze zoektocht naar de klok. Hierdoor beschikken wij over de middelen om hier serieus werk van te maken en zullen wij dan ook per direct starten met ons onderzoek. Wij hebben momenteel voldoende aanknopingspunten om goede hoop te hebben dat het mysterie daadwerkelijk ontrafeld gaat worden.

Wij danken Senzora voor de geboden steun en houden u op de hoogte van verdere ontwikkelingen.

Tot slot willen wij een oproep plaatsen aan iedereen die meer weet over de stadionklok.

- Was u betrokken bij de bouw van de IJsseltribune en weet u meer?

- Heeft u gezien of gehoord wat er met de klok is gebeurd?

- Heeft u foto's van de klok?

- Weet u iets waardoor u denkt dat het ons kan helpen in onze zoektocht?

Laat het ons weten door te mailen naar [email protected]

Want stelt u zich eens voor dat de Klok weer tevoorschijn komt en na een restauratie weer een mooie plek krijgt op het stadion terrein. 

Wij willen de klok graag letterlijk en figuurlijk, terugzetten.

De Stadionklok zoals deze tussen 1930 - 1963 op het Go-Ahead terrein stond.

De Stadionklok zoals deze tussen 1930 - 1963 op het Go-Ahead terrein stond.

 

Author:
Stichting Niet te Kraken

Geef een reactie

Naam*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>