Stop de winterstop!

Categorieën:Blogs
St. Niet te Kraken

Kampioenschap van Overijssel.

Onmenselijk en niet meer van deze tijd. Dat is wat ik vind van de winterstop. In de landen om ons heen wordt vrolijk door gevoetbald, maar in Nederland wordt je gedwongen wekenlang voetbal-geheelonthouder te worden, met alle afkickverschijnselen ten gevolge.

Weekenden zijn niet meer hetzelfde. Totaal ontredderd zit ik de zaterdagavonden naast vrouw en kinderen talentenshows en zelfs volledige dart-wedstrijden te kijken. Op zondag breng ik noodgedwongen bezoekjes aan meubelboulevards en koopzondagen. Op vrijdagmiddag snak ik alweer naar de maandagochtend zodat ik wat afleiding heb op het werk. Onmenselijk.

Het meest frustrerende is nog dat in de weken, die de winterstop duren, er gewoon gevoetbald kan worden. Het is al wekenlang prachtig voetbalweer en dat blijft voorlopig ook zo. Ik kan mij ook niet voorstellen dat spelers en bestuurders zitten te wachten op weken zonder wedstrijdspanning of (dure) trainingskampen met zware conditietrainingen, groepsgesprekken en oefenwedstrijdjes tegen 'nietszeggende' tegenstanders voor 10 man en een paardenkop. Daar wordt je in alle opzichten niet beter van.

Kom op zeg. Waarom kan er tussen kerst en half januari niet iets georganiseerd worden zodat we wedstrijden kunnen blijven zien die er toe doen en de spelers gewoon lekker in hun ritme blijven. 

Vandaar dit voorstel:

Het kampioenschap van Overijssel. Een jaarlijks terugkerend evenement in de winterstop met als deelnemende teams de betaalde voetbalverenigingen uit Overijssel (Go Ahead Eagles, FC Twente, Heracles en PEC Zwolle). Prachtige affiches die garant staan voor volle stadions en wedstrijden op het scherpst van de snede. Ik kijk er nu al naar uit. Een win-win-win situatie voor zowel de club (winterstop brengt geld op inplaats van dat het geld kost), spelers (geen saaie trainingsstof en niet lang van huis) en supporters (aantrekkelijke wedstrijden in het stadion).

En, nee. Dit idee heb ik niet zelf bedacht. In 1982 en in 1983 was er al een dergelijk toernooi. Twente won de eerste editie door Go Ahead Eagles in de finale te verslaan met 1-0. Doelpunt: Martien (wie kent hem niet) Vreijsen. Een jaar later won PEC Zwolle.

Tijd om dit mooie initiatief nieuw leven in te blazen. Stop de winterstop!

Kampioenschap overijssel

 

Author:
Stichting Niet te Kraken

Geef een reactie

Naam*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>