Strijden

Categorieën:Blogs
St. Niet te Kraken

Het kon niet op het afgelopen jaar. Het behalen van de nacompetitie, de onverwachte promotie, de flitsende start op het hoogste niveau, de lovende woorden van voetbalminnend Nederland en als slagroom op de taart de prachtige overwinning op aartsrivaal PEC. Alles wat de Eagles aanraakten veranderde in goud en het publiek heeft er met volle teugen van genoten. Wat zijn we verwend.

Nu, na de winterstop de stofwolken van euforie zijn neergedaald, kunnen we overzien hoe we er werkelijk voorstaan. Na een moeizame start lijkt het erop dat Deventer ontwaakt uit haar jubelstemming. Het besef komt langzamerhand dat sympathie, een geweldig publiek en een authentiek stadion niet voldoende zijn om resultaten te behalen. Alle behaalde successen van het afgelopen jaar bieden geen enkele garantie voor de toekomst.

Deze fase van de competitie is cruciaal. Het is dan ook geen toeval dat precies een jaar geleden onze jongens in topvorm raakten wat resulteerde in een prachtige reeks. Topfit en in topvorm begonnen ze aan de weg omhoog. Hoe onze spelers er nu voorstaan zal de komende weken moeten blijken. Te kort aan kwaliteit zal gecompenseerd moeten worden met extra inzet en strijd. Degradatievoetbal is knokken tot de laatste minuut. Op het randje of net erover.

Go-Ahead heeft een reputatie te verdedigen als het gaat om strijd en inzet. In haar begin jaren waren onze roodgele arbeiders berucht om hun ruwe spel, onoverwinnelijke strijd en inzet. Tegenstanders kwamen met knikkende knieën naar Deventer. Enkele elitaire clubs uit die tijd kwamen zelfs in opstand tegen het harde spel van Go-Ahead. In de jaren ’60 waren manager Wim Beltman en trainer Barry Hughes berucht om hun felle uitspraken en opzwepende speeches waarvoor de spelers door het vuur gingen. In de jaren ’70/’80 was Cees van Kooten het boegbeeld van strijd en kracht. Het wordt hoog tijd dat we deze reputatie juist nu weer nieuw leven in blazen.

Onderstaande foto van Cees van Kooten geeft in één beeld weer wat ik bedoel. We moeten strijden voor alles wat we waard zijn. Arbeid moet er geleverd worden, zoals het een echte Deventenaar betaamt.

van Kooten, ten voeten uit.

van Kooten, ten voeten uit.

Author:
Stichting Niet te Kraken

Geef een reactie

Naam*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>