Targetman zonder grenzen

Categorieën:Historie
St. Niet te Kraken

Gepubliceerd in Matchday van GA Eagles – Excelsior, 1 oktober 2016.

Excelsior en Go-Ahead zijn beiden opgericht in 1902 en beschikken samen met PSV en Sparta over de oudste stadions van het betaalde voetbal. Toch hebben Excelsior en GA Eagles maar weinig gemeenschappelijke historie. Dit komt hoofdzakelijk doordat Excelsior al zijn hele bestaan de derde club van Rotterdam is en weinig aansprekende successen wist te behalen. In de volksmond heet Excelsior dan ook nog steeds ‘oud-papierclub’ doordat het in het verleden letterlijk oud papier moest ophalen om de club overeind te houden.

Wel zijn enkele door Excelsior opgeleide spelers later uitgegroeid tot bekende spelers. Robin van Persie is daarvan zeker de bekendste naam. Een andere aansprekende speler belandde bij GA Eagles. We hebben het hier over Jeroen Boere. In het seizoen 1991/92 en 1992/93 was hij de onbetwiste aanvalsleider van GA Eagles. Een type pinchhitter of targetman. Een speler die zowel binnen als buiten het veld de grens van het toelaatbare opzocht en er soms ook overheen ging. Hij groeide al snel uit tot een publiekslieveling. Na GA Eagles zocht hij zijn geluk in Engeland, waar zijn speelstijl goed tot zijn recht kwam. Na enkele succesvolle seizoenen besloot hij zijn actieve carrière af te sluiten in Japan op uitnodiging van trainer Pim Verbeek. Een besluit met vergaande gevolgen. In het nachtleven van Tokyo belandde hij in een gevecht waarbij hij in zijn elleboog en oog gestoken werd, waardoor hij blijvend blind aan één oog werd en noodgedwongen zijn voetbalcarrière moest beëindigen. Hij besloot hierop terug te gaan naar Engeland om een café te beginnen en enkele jaren later emigreerde hij naar Spanje om er makelaar te worden. Daarna werd het stil rondom Boere, totdat in 2007 plotseling het bericht in de krant stond dat hij in zijn huis in Marbella dood aangetroffen was. Overleden door een ‘huiselijk ongeval’ luidde het officiële persbericht.

Jeroen Boere. In het veld een goudhaantje, buiten het veld voor het ongeluk geboren. Hij leefde het leven snel. Helaas voor hem kwam hierdoor het einde ook sneller dichterbij.

boere-big

Author:
Stichting Niet te Kraken

Geef een reactie

Naam*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>