Watersnoodramp affiche

Categorieën:Historie
St. Niet te Kraken

bw-ga

Wij kregen onlangs een foto van een affiche toegezonden Een bijzonder exemplaar die Sporthistoricus Jurryt van de Vooren uit het Amsterdams stadsarchief had weten te vissen. Het is een affiche van de wedstrijd Blauw-Wit - Go-Ahead uit 1953. Beiden destijds uitkomend in de 1e klasse B. De wedstrijd werd gespeeld in het Olympisch Stadion.

Leuk, maar niet echt bijzonder hoor ik u denken. Toch is dit een erg bijzonder exemplaar en dat heeft te maken met de datum. 8 februari, 1953. Als u goed kijkt ziet u dat deze datum met pen is doorgekrast. Na wat speurwerk was de reden hiervoor snel gevonden. Precies een week eerder was de watersnoodramp en zondag 8 februari werd uitgeroepen tot nationale rouwdag. Alle sportwedstrijden werden afgelast.

natrouw

De wedstrijd zou uiteindelijk worden ingehaald op 1 maart. Als je goed kijkt op de affiche zie je dat deze datum er op gestempeld is. De wedstrijd werd gewonnen door Blauw-Wit door een vroeg doelpunt in de 1e minuut gemaakt door Kees Heffels. Volgens een krantenverslag was het een wedstrijd die van het begin tot het einde spannend en slecht was. 

ddd_010369109_mpeg21_p006_image (1)

Go-Ahead eindige dat seizoen (1952-1953) uiteindelijk op een teleurstellende 13e (een na laatste) plek. 

 

Author:
Stichting Niet te Kraken

Geef een reactie

Naam*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>