Wim Woudsma overleden

Categorieën:Nieuws
St. Niet te Kraken

24 mei 2019.

Gisteren overleed Wim Woudsma op 61-jarige leeftijd. Woudsma was in de tweede helft van de jaren zeventig en de jaren tachtig liefst dertien seizoenen een vaste waarde bij Go Ahead Eagles. Hij viel vooral te karakteriseren als een sierlijke middenvelder met een gave techniek. Op basis van die techniek kon hij, later in zijn carrière, ook prima als laatste man uit de voeten.

Woudsma kwam uit een echte voetbalfamilie. Zijn vader Kas was een verdienstelijk keeper in het amateurvoetbal bij DES in Nijverdal, die ook het Nederlands zaterdagelftal haalde. Zoon Wim kwam terecht bij plaatsgenoot Hulzense Boys, en dankzij zijn uitverkiezing voor het Twents jeugdelftal kwam hij ook op de radar bij Go Ahead Eagles. Daar kreeg de club geen spijt van. In de dertien seizoenen dat hij het rood-geel droeg speelde hij liefst 430 officiële wedstrijden (395 in de competitie). Daarmee is hij qua aantal wedstrijden de nummer twee (in de betaald-voetbalperiode vanaf 1954) achter John Oude Wesselink, met wie zijn carrière voor een groot deel samenviel. Hij scoorde 48 doelpunten (45 in de competitie).

Wim Woudsma, die ook Jong Oranje haalde, stond in zijn lange Deventer periode wel degelijk in de belangstelling van andere clubs. Onder meer Feyenoord had belangstelling, maar hij bleef Go Ahead Eagles trouw. Op 31-jarige leeftijd, mede doordat Go Ahead Eagles wilde verjongen, vertrok hij naar NEC, waar hij nog één seizoen speelde. Vervolgens bouwde bij af bij De Zweef (wederom in Nijverdal). In de jaren negentig keerde Woudsma terug bij Go Ahead Eagles, waar hij een aantal jaren jeugdtrainer was. Vervolgens werkte hij jarenlang als trainer in het amateurvoetbal, het langst bij Hulzense Boys, de club waar hij zich zelf als jeugdspeler had ontwikkeld.

Author:
Stichting Niet te Kraken

Geef een reactie

Naam*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>