We mogen weer.

Categorieën:Blogs
EJO / St. Niet te Kraken

Zondag 14:30 uur mogen we weer. Heerlijk ons cluppie naar een overwinning toeschreeuwen. Eredivisie, prima weer, een uitverkocht stadion. Alle benodigde ingrediënten voor een fantastische voetbalmiddag.

De tegenstander, tijdens deze eerste thuiswedstrijd van dit seizoen, is NEC. De Nijmegenaren hebben flink geïnvesteerd in de spelersgroep met als resultaat een groep bij elkaar gekochte vreemdelingen. De meeste NEC supporters zullen het programmaboekje nodig hebben om te weten wie ze aan moeten moedigen.

Na de verloren uitwedstrijd tegen ADO hoorde ik veel kritiek op onze selectie en vooral op de clubleiding. ‘We investeren niet in onze selectie, we moeten wat kopen of huren en snel.’ Geld kun je maar een keer uitgeven en gelukkig heeft Go Ahead Eagles een andere visie en beleid dan de clubleiding van NEC. Bij GA Eagles is er de afgelopen jaren, naast het opzetten van een jeugdopleiding, vooral geïnvesteerd in het belangrijkste onderdeel van de club. In het fundament van elke voetbalclub. Een solide basis waarop stap voor stap verder kan worden gebouwd naar een vaste eredivisionist. Dat fundament dat zijn wij. Wij met z’n allen. De supporters. Er is geïnvesteerd in het stadion, dat nu het mooiste en sfeervolste stadion van Nederland is. Een stadion dat ondanks de uitbreiding week in week uit uitverkocht zal zijn. Er is geïnvesteerd in een schitterend supportershome dat dankzij de inbreng van de vrijwilligers van de supportersvereniging het mooiste home van Nederland is geworden. De unieke stadionmuur wordt opgeknapt, het supportersplein is schitterend geworden en er komt zelfs een clubmuseum. Kijk eens wat er nu staat en vergelijk het eens met de andere betaalde voetbalclubs. Ik zou met niemand willen ruilen.

De selectie is nagenoeg in tact gebleven. Fisscher vervangt Vriends en in de breedte zijn er enkele spelers bijgekomen zodat elke positie nagenoeg dubbel (en gelijkwaardig) bezet is. Spelers met een gezicht. Spelers waarmee de supporters het promotiefeest gevierd hebben. Spelers die stuk voor stuk echte Kowet-spelers zijn geworden en waar de supporters zich in herkennen. Een mix van hardwerkende ervaren knokkers en jonge talentvolle frivole spelers. Onze jongens.

Er is bewust geïnvesteerd in de supporter en het behouden van een selectie waar de supporter zich in kan vereenzelvigen. Het fundament staat. Het fundament waar op voortgeborduurd kant worden tot we uitgroeien naar een vaste eredivisionist. Een club die heel Deventer en omstreken in hun harten sluit. Met supporters die het verschil kunnen maken, zeker tijdens thuiswedstrijden.

Hoe anders is dit bij onze tegenstander van komende zondag. NEC heeft geïnvesteerd in de selectie, met als resultaat 11 eenlingen uit alle windstreken zonder enige binding met de club. Ze kiezen voor de snelste weg naar het succes, zonder rekening te houden met de langere termijn en vooral zonder rekening te houden met de supporters. In het gunstigste geval ben je een jaar succesvol, maar iedereen weet dat het daarna weer in elkaar stort. Met als resultaat een onherstelbare schade. We hebben het al vele malen om ons heen zien gebeuren.

Ik ben blij met het beleid dat GA Eagles hanteert. Het zal voor ons een loodzwaar seizoen worden, maar op de lange termijn zullen wij allemaal de vruchten gaan plukken en groeien wij langzaam stapje voor stapje door naar de suptop in de eredivisie. Daar ben ik van overtuigd. Zeker met de steun van de belangrijkste man van de club. De 12e man. Het rugnummer dat dit seizoen is gereserveerd voor ons. Laten wij het daarom met trots dragen, te beginnen met aankomende zondag tegen het vreemdelingenlegioen van NEC, want de supporters maken de club.

Zo is het al bijna 100 jaar aan de Vetkampstraat en zo zal het ook altijd blijven.

Author:
E. Overmeen, bestuurslid Stichting Niet te Kraken

Geef een reactie

Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Naam*
Email*
Url