Honderd jaar Go-Ahead revue

Categorieën:Nieuws
St. Niet te Kraken

In september was het 100 jaar geleden dat het eerste nummer van de Go-Ahead Revue uitkwam, het cluborgaan van Go-Ahead. De club speelde toen net een jaar aan de Vetkampstraat.

Hoewel kranten en tijdschriften in het digitale tijdperk steeds minder gelezen worden en mensen het nieuws tegenwoordig op andere – en vooral snellere – manieren tot zich nemen, heeft het blad een hele eeuw overleefd en is de Revue anno 2021 nog steeds het clubblad van DVV Go-Ahead.

Op 2 december (niet helemaal toevallig de 119e geboortedag van Go-Ahead) verschijnt het nieuwe nummer, het eerste nummer van de 90e jaargang. Het bevat een bijlage (katern) van 24 pagina’s waarin de hele geschiedenis van de Revue beschreven wordt. Zo wordt onder meer duidelijk waarom het blad na honderd jaar ‘pas’ zijn 90e jaargang ingaat …

Eerste (hoofd)redacteur en drijvende kracht achter de komst van de Go-Ahead Revue was Han Hollander, (mede)oprichter van Go-Ahead en vanaf ongeveer 1920 professioneel (sport)journalist bij de Telegraaf. Landelijk werd hij tien jaar later een zeer bekend radiosportverslaggever, onder meer van de interlands van het Nederlands elftal.

Vanwege de coronabeperkingen is er geen officiële presentatie van het jubileumnummer. Wel is het hele blad, inclusief de historische bijlage, voor iedereen hier te lezen.

Het allereerste nummer van de Go-Ahead Revue

Author:
Stichting Niet te Kraken

Geef een reactie

Naam*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>