Stichting Niet te KrakenSt. Niet te Kraken

Stichting Niet te Kraken

Onlangs is de stichting Niet te Kraken opgericht. De naam verwijst naar het (officieuze) clublied van Go Ahead Eagles dat voor elke thuiswedstrijd wordt afgespeeld. In ons logo is het profiel van Leo Halle verwerkt, de legendarische doelman die vele seizoenen onder de lat stond in Deventer en zelfs een aantal interlands op zijn naam heeft staan. Een tribune achter het doel - aan de Vetkampstraat - is naar hem vernoemd.

Het uiteindelijke doel van Niet te Kraken is de oprichting en exploitatie van een museum waarin de geschiedenis van Go-Ahead en Go Ahead Eagles wordt getoond. Op 31 juli 1971 werd de amateur- en de proftak gesplitst. De profs gingen toen verder als Go Ahead Eagles. De amateurs als DVV Go-Ahead. Zij behielden en beheerden alles wat betrekking had op de geschiedenis vanaf 2 december 1902 tot 31 juli 1971, inclusief de vier landskampioenschappen. Veel unieke items zijn daardoor niet toegankelijk voor het publiek.

 

  

De stichting streeft ernaar om de complete geschiedenis van de club vanaf 1902 wel aan de buitenwereld te laten zien, zowel fysiek als digitaal. Hiertoe wil Niet te Kraken belangrijke collecties van verzamelaars, supporters en incidentele bezoekers verwerven, archiveren en ten toon gaan stellen. Maar natuurlijk kan dat ook dat ene ontbrekende programmaboekje, onbekende filmfragment of die zeldzame oorkonde zijn die wij zoeken en die misschien bij u in een doos op zolder ligt...

Heeft u thuis attributen, foto's of filmmateriaal waarvan u vermoed dat het uniek materiaal is dat in het toekomstige museum van Go-Ahead (Eagles) zou kunnen thuishoren? Of kent u anderen die dat hebben? Aarzel dan niet en vul het contactformulier in. Wij komen er dan zo spoedig mogelijk weer bij u op terug.