Roodgele brieven (18)

Categorieën:Blogs
St. Niet te Kraken

Hoi Buitenkantjelinks,

Bedankt voor je brief.

In een opperbeste stemming betrad ik vanmiddag ruim op tijd de tribune. Rechtstreeks uit de kantine na een klinkende overwinning op een 7e klasse amateur elftal. Het eerste wat ik zag toen ik de businesslounge binnen kwam was een foto van Cees van Kooten op het programmaboekje. Ja, dat vreselijke nieuws over zijn overlijden hakte er wel even in bij de 40-plussers onder ons. Cees, type bonkige spits, was een echte strijder. Een speler waar de hard werkende Deventer arbeider zich mee kon vereenzelven. Toevallig las ik vlak voor zijn overlijden nog een oud krantenverslag van GAE – MVV ergens in de begin jaren 80. Cees kreeg toen rood, omdat hij ene Bert van Marwijk direct na het rustsignaal een ‘knietje in de onderbuik’ gaf. Zo ging dat in die tijd. Types als Isreal, van Hanegem en Neeskens daar solde je niet mee. Cees hoorde ook in dat rijtje thuis. Bert probeerde Cees een gele kaart aan te naaien tijdens de wedstrijd. Dat moest even recht gezet worden met een corrigerende tik. Beetje kinderachtig van de scheids om hem dan rood te geven. Als scheidsrechter moet je dan even de andere kant opkijken.

CLkpgJVWoAA2yJu

Het applaus in de eerste minuut, in combinatie met het spandoek gaf mij kippenvel, ondanks het warme weer. Ook de wetenschap dat de familie in het stadion was maakte het extra bijzonder. Een mooi moment voor de supporters en voor de familie. Een waardig afscheid van een groot clubicoon. 

Nog bedankt trouwens voor de foto die je stuurde tijdens de wedstrijd van de hoofdtribune. Zo kon ik goed zien of er echt zoveel lege plekken waren. Als je er tussen zit valt het namelijk niet zo op, maar aan de buitenkanten was het echt leeg, zag ik op jouw foto. Jammer. Vanaf de hoofdtribune zie je alleen maar goed gevulde tribunes. Misschien een idee om elk businessclublid volgende keer een introducé te laten meenemen. Dat vult lekker en wie weet, blijven er nog een paar van terugkomen.

Over de wedstrijd kan ik verder kort zijn. Goede eerste helft, matige tweede. Meer dan terechte overwinning. David is een geweldige aanwinst. Wat mij alleen zorgen baat is dat er maar weinig buitenspelers zijn. Nick de Bondt zal het niet met mij eens zijn, maar ik hoop dat er morgen nog eentje wordt aangetrokken al is het alleen maar voor de breedte.

In Groesbeek staan ze in ieder geval weer met beide beentjes op de heuvelachtige grond. Ze zouden daar bijna gaan denken dat ze bovenin konden gaan meedraaien dit seizoen. 

Volgende wedstrijd VVV. Als we die winnen doen we weer serieus mee om de bovenste plaats. Als je toch een periodetitel wil winnen kun je het beste gelijk de eerste pakken. Heb je dat gelijk gehad.

De groeten,

Niet te Kraken.

 

In ‘Roodgele Brieven’ gaan bloggers Niet te Kraken en Buitenkantje Links in op de laatste ontwikkelingen rondom Go Ahead Eagles

Author:
Stichting Niet te Kraken

Geef een reactie

Naam*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>