Roodgele brieven (12)

Categorieën:Blogs
St. Niet te Kraken

Billenknijpen.

Hoi Buitenkantje Links,

Bedankt voor je brief.

Over precies een week trappen we al weer af voor de eerste wedstrijd van het seizoen. Best snel eigenlijk. Ik heb het idee dat de winterstop tegenwoordig langer duurt dan de zomerstop. Gisteren zag ik de strijd om de Johan Cruijffschaal en toen kwam bij mij ook het besef dat het weer echt gaat gebeuren. Wedstrijdjes kijken, teletekst checken, voor- en nabeschouwingen aanhoren. Heerlijk toch?

Heb jij ook gezien dat de rugnummers bekend zijn gemaakt? Nummer 9 is nog niet vergeven. Best lullig voor onze clubtopscoorder van vorig seizoen. Zijn gedroomde rugnummer is hem al afgepakt voordat er daadwerkelijk een andere speler is aangetrokken. Vorig jaar overkwam Amevor min of meer hetzelfde. Toen werd hem nummer 2 afgenomen. Het hele jaar heeft toen uiteindelijk niemand met nummer twee gespeeld. Dat zal dit jaar niet gebeuren, want de technische staf heeft de verwachting dat er nog een nieuwe nummer 9 komt. Begrijpelijk, want als we dit jaar gelijk weer willen promoveren moet er zeker een makkelijk scorende spits bijkomen. Maar welke spits is beter dan Schalk en Ten Den, financieel haalbaar én voelt zich niet te goed om in de Jupiler League te spelen? Dat wordt nog een knap lastige puzzel. Achter de schermen wordt er keihard gewerkt om deze puzzel op te lossen en ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat we deze week nog aangenaam verrast gaan worden.

Daarna wordt het trouwens nog wel flink 'billenknijpen' tot de transfer deadline gesloten is. Het kan zomaar zijn dat er nog een speler verkocht gaat worden. Zolang Bart Vriends niet via social media zegt dat hij zeker blijft hou ik er nog steeds serieus rekening mee dat hij vertrekt. Als de transfercarrousel van de centrale verdedigers eenmaal begint te draaien is de kans groot dat hij er onderdeel van uit maakt. De verkoop van Bottegin aan Feyenoord zou het startsein wel eens kunnen zijn.

En nou ik het toch heb over ‘samen geknepen billen’, Bart Vriends en social media. Heb jij Bart ook gezien op zijn instagram-account? Poserend in alleen een half afgezakte onderbroek? Oud Eagles-speler Omar Kavac reageerde terecht op deze foto met de vraag: ‘wie maakte deze foto?’ Hij zou hem toch niet zelf gemaakt hebben? Met een zelfontspanner? Een soort omgekeerde selfie.

Hoe dan ook, hij weet zichzelf in ieder geval wel weer goed te verkopen. Misschien een idee om hem een contract voor het leven aan te bieden, zodat hij na zijn actieve carrière bij Go Ahead Eagles de PR en Communicatie kan gaan doen?

Ik zie hem op social media in ieder geval liever in volledig tenue. Een roodgeel tenue wel te verstaan, met daaronder de tekst: ‘Ik ga dit seizoen voorop in de strijd om promotie’. 

Groeten,

Niet te Kraken.

 

In ‘Roodgele Brieven’ gaan bloggers Niet te Kraken en Buitenkantje Links in op de laatste ontwikkelingen rondom Go Ahead Eagles

 

 

 

 

Author:
Stichting Niet te Kraken

Geef een antwoord

Naam*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>