Roodgele brieven (14)

Categorieën:Blogs
St. Niet te Kraken

Een valse start.

Hoi Buitenkantjelinks,

Bedankt voor je brief.

Nou de kop is eraf, om maar meteen met een cliché te beginnen. We hebben dit seizoen het slechtste niet voor het laatst bewaard maar zijn er maar gelijk mee begonnen. Hebben we dat gelijk maar gehad. Het was niet best hè? 

Zag jij ook hoe de spelers van jong PSV voor aanvang in de catacomben erbij stonden? Ik dacht even dat ik naar Activia A1 zat te kijken. De spits had net zijn eerste rijles erop zitten. De linksback had na de teambespreking nog even snel zijn wiskunde proefwerk doorgenomen en de rechtshalf had zijn moeder tussendoor snel ge-apped  dat de clearasil op was. 

Een paar tellen later kwamen onze jongens het veld op. Een belangrijk moment. Vooral tegen zo'n jong team is dat hét moment om te tonen dat er niets te halen valt voor de 11 Eindhovense schooljongetjes. Daar ging het naar mijn mening al mis. Ik zag elf strakke koppies met de blik naar beneden. Ik zag het tenue waarvan de broek niet pastte bij het shirt. Ik mistte de namen achterop en ik zag van Overbeek met rugnummer 77. Dat laatste hield mij bezig. Hoe gaat zoiets denk jij? Zou hij op een avond hebben aangeklopt bij de trainer en gevraagd hebben om rugnummer 77? Misschien omdat zijn vriendin is geboren op huisnummer 77, of omdat hij laatst de hik had die 77x aanhield en dat het een teken van boven was? Ik ben in ieder geval wel benieuwd welk verhaal hier achter zit. 

Maar de strekking van dit alles is dat ik vond dat we de wedstrijd al hadden kunnen winnen voordat er gefloten werd voor de aftrap. Dat hebben we nagelaten. Na het fluitsignaal werd gelijk duidelijk in wat voor een ambiance wij terecht waren gekomen. Als ik mijn ogen dicht deed leek het wel of ik naar de 100 meter vrije slag in een zwembad zat te kijken door de galm en die irritante toeter. Ik hoorde zelfs een man op de tweede rij die zich verslikte in een broodje hotdog. Bart Vriends keek er nog even van op.

Maar dit alles is natuurlijk nog geen excuus voor het slechte voetbal dat we gedurende 90 minuten hebben gezien. Het heeft geen zin om er iemand uit te lichten het was gewoon een algeheel falen van spelers en technische staf. Een 'valse start'en een 'off-day', zoals Vriends en Demmers het omschreven direct na de wedstrijd. 'Het moet anders' hoorde ik onze trainer zeggen. 

Man van de wedstrijd was voor mij Randy Wolters, die zich liet wisselen met een liesblessure. Die heeft ten minste nog een leuke herinnering overgehouden aan de wedstrijd, nadat hij behandeld werd door onze teamarts. 

Maar goed. Het is Jupiler League-voetbal. Volgende week kunnen we zo maar weer winnen met 4-0, hoewel het dan wel anders moet. Gelukkig is onze trainer het hiermee eens en dat biedt hoop. Volgende wedstrijd gaan we het beleven. Dan kunnen we de Jupilerleague laten zien hoe voetbalsfeer hoort te zijn. Niet in een groot, kil leeg stadion, maar in een kolkende vernieuwde Adelaarshorst. Laten we hopen dat dit onze spelers weet te motiveren en we de wedstrijd tegen PSV kunnen zien als een eenmalig incident. Een valse start. 

Ik ben er in ieder geval bij. Op een spiksplinternieuw stoeltje, met een roodgeel sjaaltje om. Genietend van het nieuwe stadion en hopelijk ook van de wedstrijd. Hup Kowet!

groeten,

Niet te Kraken.

 

In ‘Roodgele Brieven’ gaan bloggers Niet te Kraken en Buitenkantje Links in op de laatste ontwikkelingen rondom Go Ahead Eagles

 

Author:
Stichting Niet te Kraken

één Reactie

 1. Eaglista
  EaglistaBeantwoorden
  11 augustus 2015 at 17:58

  “De kop is er af, of had er (nu) al moeten staan er gaan koppen rollen?
  Denk zelf dat het daar te vroeg voor is maar dan op één voorwaarde de komende UITwedstrijd dient gewonnen te worden! Thuis geloof ik het wel met de “magie” vd Adelaarshorst. Een goede klassering en zelfs een kampioenschap behaal je door uit resultaat te halen!
  Wat mij gisteren wel verbaasde was de beginopstelling met twee controleurs vond ik al een slecht signaal. Dit zeker in een elftal dat al niet uitblinkt in creativiteit en scorend vermogen. Dit is iets wat Demmers zich moet aantrekken. Hou op met de seizoenkaartmonitor, hou op met het stadion… Concentreer je op voetbal, stadions winnen geen wedstrijden en al zeker niet als je uit speelt!
  #komoptankowet

Geef een antwoord

Naam*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>