Roodgele brieven 2018/2019 (66)

Categorieën:brieven
St. Niet te Kraken

Troostdrinken

Dag Buitenkantjelinks,

Bedankt voor je brief.

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen en antwoord te geven op jouw vraag; Nee, ik was gisteren niet bij de wedstrijd. Toen Kowet aftrapte stond ik zelf in de wei in Eerbeek bij een vereniging dat bestaat uit welgeteld 1 elftal, 1 keet dat dienst doet als kantine met daarin 1 kantinemedewerker die tussen de bedrijven door ook aantreedt als scheidsrechter. En precies dat ene elftal is onze directe concurrent in de strijd om het kampioenschap.

Het beloofde gisteren een mooie dag te worden. Mooi weer, een spannende pot voetbal en, bij winst, aansluitend een kampioensfeest. Het mooie weer en een spannende pot voetbal bleven overeind. Het feest werd vervangen door een middagje troostdrinken op het terras van ons plaatselijke dorpscafé. Zoals eerder gemeld kon ons elftal gisteren kampioen worden. Als we tenminste de beladen uitwedstrijd tegen onze directe concurrent zouden winnen. Bij een uitwedstrijd in de 7e klasse moet je niet alleen van je tegenstander winnen, maar ook van de thuisscheidsrechter. Juist deze fluitende kantinemedewerker besloot ons diep in blessuretijd een feestje te ontnemen en zal vanaf vandaag wel als erelid worden voorgedragen door het bestuur, waar hij waarschijnlijk zelf ook deel van uit maakt, om daarna al toeterend door Eerbeek te worden rondgereden.

Aangezien ons dorpscafé op de fietsroute van veel Kowetgangers ligt, was het terras gisterenmiddag hoofdzakelijk bezet met teleurgestelde Kowet fans. Zo kreeg ik toch nog wat mee van de wedstrijd van Go-Ahead. Ik hoorde iemand ‘90% balbezit’ roepen en dat je nooit een Bosschenaar een penalty moet laten nemen. Dat Andrade dramatisch inviel en dat onze Gucci-rapper helaas op de tribune zat in plaats van tussen de lijnen. Blijkbaar was het wel een boeiende wedstrijd geweest, want men raakte er maar niet over uitgepraat.

De laatste thuiswedstrijd die ik van Kowet gemist had dateert van precies 6 jaar geleden. Dat was ook een eerste thuiswedstrijd in de nacompetitie. Tegen FC Dordrecht. Toenertijd hield je nog geen rekening met het behalen van de nacompetitie en zat ik die dag in het buitenland. Toen resulteerde het uiteindelijk in een prachtige promotie. Laten we hopen dat het een goed voorteken is dat ik er dit jaar ook de eerste wedstrijd niet bij was. Toeval bestaat niet.

Woensdag ben ik er wel bij. Normaal gesproken ben ik niet zo van de uitwedstrijden, maar ter compensatie van de gemiste thuiswedstrijd heb ik schrikbarend dure businesskaarten gehaald voor de uitwedstrijd. Gelukkig zit er wel gratis drank voor en na de wedstrijd bij inbegrepen, dus ik ga mijn best doen er nog wat op terug te verdienen.

Het is geen hopeloze missie. Het wordt lastig, maar zolang de wedstrijd wordt geleid door een neutrale scheidsrechter ben je nooit kansloos. Hopelijk wordt woensdag niet de laatste wedstrijd van het seizoen, want anders staat ons gelijk een groot zwart voetbalgat te wachten. Een zomer lang aftellen tot klein Milanelo weer wordt geopend en we ons weer druk kunnen maken over nieuwe spelers en het nieuwe tenue. Tegen die tijd zal er ook wel meer duidelijkheid komen over de plannen en de rol van onze nieuwe aandeelhouder. Ik ben ook benieuwd of Stegeman en Bosvelt, die zich toch vooral gecommitteerd hebben aan de Vroome, op een lijn zitten met de nieuwe man.

Maar goed. Ik loop op de zaken vooruit. Eerst woensdag. Vooralsnog ga ik er vanuit dat dit seizoen nog drie wedstrijden duurt. En dat dit niet de laatste roodgele brief zal zijn.

Dus hopelijk tot de volgende brief,

Niettekraken.


Roodgele brieven worden geschreven door Robert Bugter (Buitenkantje Links) en Edgar Overmeen (Niet te Kraken). Zij gaan in op de laatste ontwikkelingen bij Go Ahead Eagles. 

Eerder verschenen brieven zijn hier terug te lezen.

Author:
Stichting Niet te Kraken

Geef een reactie

Naam*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>