Roodgele brieven 2021/2022 (14)

Categorieën:Blogs, brieven
St. Niet te Kraken

Filmpjesdag

Dag Robert,

Het was weer filmpjes-dag vandaag. Er viel weer eens wat aan te kondigen, dus dan weet je dat er weer een magistraal filmpje uit de mouw wordt geschud door de creatieve breinen binnen onze club. Je gaat het bijna normaal vinden en je verwacht elke keer weer een nieuw huzarenstukje. Normaal is het natuurlijk niet. De filmpjes zijn uitzonderlijk en van topniveau. Elke keer weer. Dat bleek vooral toen ik vandaag een filmpje van Vitesse zag, waarin het uittenue werd gepresenteerd. Overduidelijk een mislukte poging. Helaas voor hun bleek een dramatisch muziekje en wat stoer kijkende spelers niet voldoende om in de buurt te komen van het niveau van onze club. De creativiteit, originaliteit, de dubbele betekenissen en de sublieme hints naar het verleden die de filmpjes van Go Ahead Eagles zonder uitzondering onderscheiden ontbraken in het filmpje van Vitesse.

Het duo Wouter & the Rocketboys verdienen hiervoor een groot compliment. Op dit gebied zijn wij zonder twijfel top-eredivisie-niveau en dat mag wel eens gezegd worden. Bij deze dus.

Dan de aankondiging zelf. Warner Hahn. Hij komt voor mij vrij onverwachts de Adelaarshorst binnenvliegen. Oké, ik had net als jou wat twijfels over het niveau van onze proefkeeper, maar ik had verwacht dat hij nog een kans zou krijgen dit weekend. De hoge heren willen overduidelijk geen risico nemen en pakken gelijk door met een ervaren keeper die er gelijk staat voor aanvang van de competitie. Prima. Samen met het centrale duo achterin beschikken we nu weer over een goede verdedigingslinie. Vandaaruit kunnen we net als vorig seizoen rustig verder bouwen. Het heeft er alle schijn van dat het proces van Kees een herhaling van zetten wordt ten opzicht van vorig seizoen.

De uitdaging voor ons, als supporters, zal dit seizoen dan ook zijn om vooral vertrouwen te houden en niet gelijk wanhopig in de stress te schieten als de eerste paar competitiewedstrijd slecht verlopen, wat wel voor de hand ligt. Ik voorspel dat we na tien wedstrijden onderaan staan en daarna langzaam omhoog gaan krabbelen en vanaf wedstrijd twintig de verrassing van de eredivisie worden, door maximaal rendement te halen uit de spelers en door middel van tactische meesterzetten betere tegenstanders de wil op te leggen. Ik raad je aan om deze brief te bewaren en in maart 2022 nog een keer lezen.

Kortom; Het wordt lijden, zoals de echte Kowet-supporter gewend is, de komende tijd. Maar daarna zullen de puzzelstukjes stuk voor stuk op zijn plaats vallen en zal het tij langzaam keren. Eerst zaaien en daarna oogsten, om er nog maar eens een cliché tegenaan te gooien.

Ik heb er ongelofelijk veel zin in om ‘het proces’ van Kees op de voet te volgen en spelers te zien groeien en het tactische plan te zien ontvouwen. Ik heb er alle vertrouwen in dat we een enerverend seizoen tegemoet gaan met een eindklassering boven de degradatiestreep. Maar eerst (let op, nog een cliche-alert) moet er nog veel water door de IJssel stromen voordat we zover zijn. Geduld en vertrouwen worden in ieder geval de sleutelwoorden voor komend seizoen.

Zojuist komt helaas het nieuws binnen dat er zaterdag geen wedstrijd in de Adelaarshorst gaat plaatsvinden. Knap waardeloos. Vorige week was het nog niet geweldig, maar na ruim een jaar weer op je vertrouwde stekkie zitten en een wedstrijd live zien en proeven smaakt naar meer. FC Corona kon nog wel eens de meest geduchte tegenstander worden dit eredivisieseizoen.

Hopelijk wordt er nog elders een tegenstander gevonden en wordt de wedstrijd live uitgezonden, want ik wil geen minuut missen van ‘het proces’.

groeten,

Niet te Kraken.

Eerdere brieven zijn hier terug te lezen.

Author:
Stichting Niet te Kraken

Geef een reactie

Naam*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>