Roodgele brieven 2021/2022 (4)

Categorieën:Blogs, brieven
St. Niet te Kraken

Kowet geeft je vleugels

Dag Robert,

Ik had je vorige brief nog maar net binnen of de hel brak bijna los op social media. Onze Deventer VI-journalist tweette in één zin RB Leipzig en Go Ahead Eagles en dat was schijnbaar reden genoeg voor een select groepje GAE-fans om over elkaar heen te rollen van verontwaardiging en woede.  Ik heb er van een afstandje rustig naar gekeken, zonder mij te mengen in deze discussie ondanks dat wij in menig bericht werden getagd. Kreten als ‘cultuurbarbaren’ en ‘je ziel verkopen’ volgden elkaar in rap tempo op. Ik ben ook geen Redbull-fan, maar dat heeft meer te maken met het vieze drankje en de associatie met Formule 1, waar ik helemaal niets mee heb. Verder begreep ik de kritiek niet echt. Misschien omdat ik niet zo thuis ben in die hele footballculture en Against Modern Football sub-cultuur, maar ook vooral omdat het enkel om een klein berichtje gaat van een journalist waar niets concreets in staat. Vanuit Go Ahead Eagles is er tot op de dag van vandaag nog niets formeels over naar buiten gebracht. De betreffende journalist zal ongetwijfeld zijn bronnen hebben en het zou best zo kunnen zijn dat de club hem ingeseind heeft om alvast de meningen te polsen onder de supporters voordat het nieuws officieel bekend wordt gemaakt, maar dan nog.

Er van uitgaande dat het enkel om het huren van spelers gaat, zie ik geen enkel nadeel. We zullen hoe dan ook creatief moeten zijn en gebruik moeten maken van alle relaties en connecties van de mannen die het voor het zeggen hebben binnen onze club. Dat is de enige manier om straks boven de degradatiestreep uit te komen. Qua begroting staan we onderaan, en de jeugdopleiding is hoopgevend maar staat nog in de kinderschoenen dus we moeten alle middelen aangrijpen om clubs met een hogere begroting voorbij te streven. Ik ben er van overtuigd dat er binnen de club voldoende historisch besef zit en nooit zal worden toegestaan dat buitenstaanders de ziel van onze club of onze rijke historie te grabbel gooien. En ik denk dat Kroes voldoende zakelijk verstand heeft om in te zien dat juiste onze unieke historie en cult-uitstraling een unique selling point is. Dat is voor geen geld te koop en dat je moet koesteren als een pasgeboren baby.

Sorry dat de ondernemer in mij het even over nam van de supporter, maar ik zet nu weer snel mijn Niet te Kraken-pet op en in deze rol wil ik nog wel een laatste puntje maken hierover. Ik heb dit in een eerdere brief ook al eens aangekaart. Het zou voor alle partijen goed zijn als de club een soort van cultuurbewaker aanstelt. Een partij die voor continuïteit zorgt, boven de partijen staat en enkele essentiële clubzaken bewaakt, zoals het clubtenue -logo, -naam. Een partij die inspraak krijgt bij eventuele veranderingen aan het stadion of alles er omheen. Ik denk dat wij als stichting daar de aangewezen partij voor zijn. Dat voorkomt onnodig onrust, zoals hierboven beschreven en verzekert ons allen ervan dat Go Ahead Eagles tot in lengte van dagen de unieke authentieke club blijft zoals het nu is. Nogmaals; het vertrouwen in de huidige bestuurders is er. Daar zijn geen twijfels over, maar wie zit er over tien jaar op dezelfde stoelen? En wat als er een keer een offer you can’t refuse komt van een Chinese investeringspartij? Toch iets om nu al over na te denken.

Maar goed. Even terugkomend op jouw vraag welke promotie het mooiste was. Dat was voor mij 2013, die heb ik zonder twijfel het meest intensief meegemaakt. Hoewel 1992 ook speciale herinneringen oproept. Thuis tegen FC Den Haag nam ik een meisje mee naar het stadion, waar ik een oogje op had. Het koste mij vooraf flink wat moeite om haar ervan te overtuigen dat een bezoekje aan de Adelaarshorst best romantisch kan zijn. Toen even later de stoeltjes over het veld zeilden en de M.E. in actie kwam om een tribune te ontruimen, had ik wel wat uit te leggen. Uiteindelijk is het goed gekomen. Want nu, 29 jaar en twee liefdeskinderen later, gaan we nog steeds regelmatig samen naar het stadion.

Snak jij ook zo naar het nieuwe seizoen? Ik begreep dat de spelers op 18 juni alweer bij elkaar komen. Dat is nog maar zo’n 2,5 week. Hopelijk kunnen we voor die tijd al wat nieuwe aansprekende aanwinsten verwelkomen en mogen we ze ook gaan bewonderen in Terwolde. Vanavond worden de versoepelingen waarschijnlijk weer verder doorgezet, er is mooi weer opkomst en donderdag wordt bij mij de spuit der verlossing gezet. Kortom; gooi de poorten van SV Terwolde maar open en zet het bier maar vast koud. We gaan weer terug naar het oude normaal. Eindelijk.

groeten,

Niet te Kraken.

Niets nieuws onder de zon. Go Ahead Eagles ging al eerder een samenwerking aan met een Energy-drankje.


Eerdere brieven zijn hier terug te lezen.

Author:
Stichting Niet te Kraken

Geef een reactie

Naam*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>