Roodgele brieven 2021/2022 (6)

Categorieën:Blogs, brieven
St. Niet te Kraken

Uithangbord gezocht

Dag Robert,

Zo. Het programma van de eredivisie is bekend, zag ik vanmorgen. Mooi dat we er weer gewoon tussen staan. Heerenveen thuis, Feyenoord uit. En 19 september al de IJsselderby in Deventer. Het komt wel erg dichtbij zo. De spelers hebben het programma vermoedelijk al liggend op het strand gezien, want die zitten allemaal nog in vakantie-modus zag ik. Ik volg ze allemaal op social media en kijk mijn 50-plus ogen uit. In mijn jeugd ging je op vakantie en belde je hooguit 1 keer naar het thuisfront om te zeggen dat alles goed gaat. Daarna was het ‘geen bericht, goed bericht’. Nu wordt alles tot in detail gedeeld op Insta, Tiktok, groepsapps en weet ik  veel wat allemaal nog meer.

Vooral de vakantie van Justin Bakker heb ik tot in detail meegekregen, via het insta en tiktok-account van zijn vriendin. Ik voelde me bijna een voyeur. Zo weet ik dat Justin Bakker zijn conditie op peil houdt door veel te voetballen en hard te lopen langs een boulevard en dat hij pizza’s met mes en vork eet. Zijn vriendin zat een tijdje geleden ook aan tafel bij 1902TV. Ik vond dat best wel opvallend, dat een spelersvrouw van een (toen nog) niet basisspeler aanschuift. Misschien ambieert ze stiekem een carrière als influencer of vlogger van de club. Of misschien kan ze een reality serie tijdens het seizoen maken. Een vervolg op de successerie Home of Eus. Ik ga zeker kijken, want ze doet dat leuk.

MC Snelle, waar jij het in jouw brief over had, zie ik nu ook regelmatig voorbij komen. Ik ken zijn naam en weet dat hij door een stemvervormer (of auto-tune of hoe heet zoiets) zingt, maar daar houdt het dan wel mee op. Toen ik hem ging volgen zag ik hem gelijk met onze grote vriend Bas Kuipers op een zonnige locatie een cocktailtje drinken. Zijn muziek spreekt mij niet aan, maar dat zal een generatiedingetje zijn. Verder lijkt mij verder een prima gast en zolang hij Kowet blijft promoten kan hij weinig verkeerds meer doen bij mij.

Maar genoeg over social media. Wacht jij ook op de ervaren eredivisie-spelers die ons toegezegd zijn door Kroes? Die wachten natuurlijk allemaal af, wat er op hun afkomt en maken op het laatst hun keuze. Als club moet je dan creatief zijn en je onderscheiden ten opzichte van de andere aanbieders. Vooral achterin hebben we een door de wol geverfde eredivisiespeler nodig. En aanvoerder, geliefd bij het publiek en belangrijk in de kleedkamer en goed met de pers. Een voetballend uithangbord, zeg maar. Met dit profiel kom je al snel bij één persoon uit, wat mij betreft. Bart Vriends. Ik zou hem, als ik het voor het zeggen had,  gewoon eens uitnodigen en een goed meerjarenplan voorleggen en een woonruimte aanbieden in de historische binnenstad daar is hij vast gevoelig voor. Twee jaartjes aanvoerder, boegbeeld, uithangbord en nestor. Daarna een rol in het bestuur of als media/PR man binnen de club. Nee, heb je.. Wist je trouwens dat hij een tweet van mij als twitterbio gebruikt? Ik kwam daar laatst per toeval achter. Nou ja, toeval bestaat niet dus dit is gewoon een voorteken. Ik zou het in ieder geval mooi vinden, als hij komend seizoen hét gezicht wordt van onze missie om structureel eredivisie te gaan spelen.

De seizoenskaarten zijn al uitverkocht, las ik. Om de twee weken een kolkende Horst. Ik ben bijna vergeten hoe dat ook alweer was. Hopelijk komen de verbouwplannen nu ook in een stroomversnelling. Gooi de IJsseltribune maar zo snel mogelijk plat. Dan kunnen we het mysterie van de verdwenen stadionklok gelijk oplossen en de klok daarna in het museum zetten dat onder de nieuw te bouwen multifunctionele IJsseltribune komt. Ik heb er al van gedroomd. Bart Vriends opende het museum. En Bas Kuipers deed de rondleidingen, terwijl de vriendin van Justin Bakker het filmde met haar mobiel.

groeten,

Niet te Kraken.

Eerdere brieven zijn hier terug te lezen.

Author:
Stichting Niet te Kraken

Geef een reactie

Naam*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>