Roodgele brieven (30)

Categorieën:Blogs
St. Niet te Kraken

Onneembare vesting.

Hoi Buitenkantjelinks,

Bedankt voor je  brief,

Zo, de volgende thuisoverwinning is een feit en ditmaal nog eens een overtuigende ook. De Adelaarshorst begint zo langzamerhand een onneembare vesting te worden. Een Colosseum waar in de Romeinse tijd tegenstanders, ter vermaak van het volk, tegen goed getrainde en bewapende gladiatoren moesten strijden. Volkomen kansloos strijdend voor hun leven, onder luid gejoel van het publiek. Hier moest ik een beetje aan denken tijdens de wedstrijd tegen Dordrecht. Bart Vriends en Kenny Teijse lijken zo uit deze tijd te zijn gestapt. De Dordtenaren werden door de Deventer gladiatoren als makke lammetjes naar de slachtbank geleid.

Direct na de degradatie van vorig seizoen vreesde ik een kleurloos seizoen. Slechte wedstrijden in een weinig sfeervol zo goed als leeg stadion. Elk jaar iets verder wegzakken in het drijfzand dat Jupiler League heet. Na de eerste competitiewedstrijd tegen jong PSV zag ik mijn vermoedens bevestigd worden. Zelden heb ik zo’n vreselijke ambiance en wedstrijd meegemaakt. Als iemand op dat moment een redelijk bod had gedaan op mijn seizoenkaart..

Maar kijk waar we nu staan. Kijk hoe de puzzelstukjes in elkaar lijken te vallen en hoe met beperkte mogelijkheden het absolute maximale eruit gehaald wordt. Voor het geld waarmee Ajax Heitinga een jaar lang op de bank laat zitten moeten wij een hele selectie financieren. Als je dat in je achterhoofd houdt levert Go Ahead Eagles een topprestatie. Ik kijk in ieder geval tien keer liever naar Kowet dan naar Ajax. De thuiswedstrijden zijn tot nu toe een feest. Een kolkende Horst blijkt een garantie voor punten. Ik heb dit seizoen al vaker gejuicht dat het hele vorige seizoen bij elkaar. Wie had dat gedacht?

Leuk trouwens dat stukje dat je schreef in Matchday over teletekst. Dat riep bij mij weer herinneringen op. Onze eerste T.V. met teletekst was een technisch wonder. Ik herinner mij dat je een pagina vast kon zetten en dat als er iets op de pagina veranderde er een melding in beeld kwam. Op zaterdagavond stond teletekst altijd op scherp bij ons thuis. Terwijl Fred Oster cavia’s losliet bij de Wie-Kent-Kwis had mijn vader de afstandsbediening steevast in zijn hand. Bij een melding flitste de teletekst pagina binnen een seconde op het scherm. Bij de wedstrijd waarbij als laatste iets veranderd was stond een plusje, zodat je gelijk in de gaten had waar iets veranderd was. 

Het was het begin van een totaal andere voetbalbeleving. Voor het teletekst tijdperk (ja, zo oud ben ik) was het altijd de uitdaging om Studio Sport te halen zonder dat je de uitslagen wist, zodat je vol spanning met een glaasje prik een bakje chips en gewassen haartjes de samenvattingen kon zien. Ik denk dat er tegenwoordig niemand meer is die de samenvattingen, zonder dat je er uitslagen al weet, bekijkt. De enige keren dat mij dat later nog gelukt is, zijn de keren dat ik op zondagavond rond zeven uur rechtstreeks vanuit de voetbalkantine precies op tijd thuis op de bank plofte om de begin-tune van Studio Sport te horen om daarna tien minuten later in slaap te vallen zodat ik uiteindelijk toch nog op teletekst moest kijken. 

Maar goed, volgende week weer zo’n vervelende interlandweek waar niemand op zit te wachten en dan Top Oss uit. De hekkensluiter tegen de koploper. Op papier een makkie, maar zolang we niet thuisspelen moeten we eerst nog maar zien te winnen. De Jupiler League is zowaar nog leuk ook. Ik heb al weer zin in de volgende thuiswedstrijd.

Tot de volgende brief,

Niet te Kraken.

In ‘Roodgele Brieven’ gaan bloggers Niet te Kraken en Buitenkantje Links in op de laatste ontwikkelingen rondom Go Ahead Eagles 

210665-329-500

Schermafbeelding 2015-11-07 om 18.41.57

 

 

Author:
Stichting Niet te Kraken

Geef een reactie

Naam*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>