Roodgele brieven (40)

Categorieën:Blogs
St. Niet te Kraken

Strontkar.

Hoi Buitenkantjelinks,

Bedankt voor je brief,

Nou we zijn weer begonnen. Na een rustige winterstop is Kowet na 90 minuten voetbal weer het gesprek van de dag in Deventer, dat hebben ze toch maar weer mooi voor elkaar gekregen. Het wakkerschudden, waar jij het over had, is aardig gelukt. Ook thuis bleek Jong-PSV te sterk. ‘Stop de beloften‘ krijgt nu wel een hele andere lading.

Het leek de afgelopen dagen wel alsof er een grote strontkar door Deventer reed en iedereen die deze tegenkwam er onder luid gejoel een extra lading bovenop gooide. Zelfs RTV-Oost vond het nodig er nog een flinke schep bovenop te gooien. Toen de kar boordevol was werd hij netjes afgeleverd bij onze hoofdtrainer en voorzitter en verwelkomd met enkele plat Deventerse krachttermen. De strontkar heet tegenwoordig Twitter of Facebook. De ideale uitvinding om anoniem je ongezouten mening te geven aan personen die je normaal niet durft of kunt aanspreken. Wat vind jij daar eigenlijk van?

Oké, het team presteert de laatste wedstrijden dramatisch, het spel is niet om aan te zien en er lijkt behalve paniek geen enkele emotie meer in het elftal te zitten. Paniekvoetbal is eigenlijk de juiste omschrijving voor de afgelopen wedstrijden. Maar valt dit allemaal te wijten aan onze hoofdtrainer? Verdient hij die grote bak met stront? Ik vind van niet. Je kunt het hem onmogelijk kwalijk nemen dat hij hoofdtrainer geworden is. Als je het, als ambitieuze en gedreven jonge coach, in de schoot geworpen krijgt om hoofdtrainer bij een eredivisieclub zeg je natuurlijk direct ja. Als je contract daarna verlengd wordt, maak je daar uiteraard ook geen bezwaar tegen. Dat de prestaties sterk tegenvallen, kan iedereen zien. Maar is dat voldoende reden om hem voorgoed de laan uit te sturen? Ik vind van niet. Sterker nog, ik vind dat Demmers de perfecte man is voor een belangrijke rol binnen onze club. Demmers is volgens mij de beste assistent-coach van de Nederlandse velden. Ik zeg dit zonder enige ironie. Welke hoofdcoach wil nou niet een type Demmers naast zich hebben. Eentje die tegenstanders tot in detail analyseert, wedstrijden nabespreekt, perfecte veldtrainingen leidt. Gedreven en fanatiek. Demmers moet je nooit wegsturen, maar gewoon één stoeltje laten opschuiven. De rol teruggeven die hij had toen we promoveerden en toen we een jaar verrassend goed meedraaiden op het hoogste niveau. Een rol die hem past als een handschoen.

Het hoofdtrainerschap moet dan tijdelijk worden ingevuld door een man met aanzien. Eentje die de spelers op de juiste plek weet te zetten en ze op het juiste moment een schop onder hun hol weet te geven en op de juiste plekken weet te kietelen wanneer dit nodig is. Een trainer waar de spelers voor door het vuur willen gaan, maar ook eentje die de nodige humor weet terug te brengen in de groep. Zelfvertrouwen kweken en de spelers mentaal sterker kan maken. Iemand die zich goed weet te presenteren voor de pers. De rest kan worden ingevuld door Demmers / Boerebach / Decheiver die daarnaast samen ook de clubcultuur bewaken en op lange termijn de rode draad vormen binnen de organisatie, waarbij Decheiver ook nog wel eens de toekomstige hoofdtrainer zou kunnen worden, mits hij dit zelf ambieert en de geschikte papieren hiervoor weet te halen zoals jij ook al aangaf.

Ik zag zojuist voorbij komen dat Dwight “ik heb een roodgeel hart” Lodeweges benaderd is. Voor een paar knaken gooit hij klaarblijkelijk de ‘liefde voor zijn cluppie’ overboord door naar de grote rivaal te gaan. Ik ben er niet zo rouwig om. Volgens mij is hij niet het type dat we zoeken. Ik denk meer aan een kruising tussen Hughes en Hiddink. Een branieschopper die de boel op scherp kan zetten, waar de spelers tegenop kijken en de spelers optimaal weet te motiveren. De Adelaarshorst moet weer gaan kolken en alles is veroorloofd.

Toevallig las ik gisteren een artikel waarin beschreven werd hoe Go-Ahead precies 100 jaar geleden in het voetbalwereldje werd uitgemaakt als plebejers. Een stelletje volkse jongens met publiek dat onfatsoenlijk hoonde en uitjouwde. Wat dat betreft is er niet veel veranderd in een eeuw voetbal. Go-Ahead is nog steeds Kowet en dat is ook het mooie aan onze club. Precies 100 jaar geleden werd Go-Ahead 2e van Nederland en een jaar later zelfs landskampioen. Dus er is nog hoop.

Morgen mogen we al weer. Het voelt nu eigenlijk meer als moeten. De wedstrijd tegen Telstar wedstrijd komt te vroeg ben ik bang. Aangeschoten wild heeft langere tijd nodig om te herstellen.

Tot de volgende brief, benieuwd hoe we er dan voorstaan!

Niet te Kraken.

In ‘Roodgele Brieven’ gaan bloggers Niet te Kraken en Buitenkantje Links in op de laatste ontwikkelingen rondom Go Ahead Eagles 

Author:
Stichting Niet te Kraken

Geef een reactie

Naam*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>