Roodgele brieven (42)

Categorieën:Blogs
St. Niet te Kraken

Wij laten ons niet kisten.

Hoi Buitenkantjelinks,

Poeh, dat was wel even zware kost die laatste brief van je. Dat had je blijkbaar even nodig na de laatste wedstrijden. Is ook niets mis mee. Af en toe moet je gewoon je hart even kunnen luchten en een brief schrijven leent zich daar perfect voor. Tussen de regels door las ik een aantal goede suggesties. Daar hou ik wel van. Alleen commentaar geven, kan iedereen.

De transferdeadline nadert ondertussen met rasse schreden. Nog een paar nachtjes slapen en we weten waar we het de rest van het seizoen mee moeten doen. Ik vind het altijd wel mooi om te volgen. Roepende supporters, wanhopige spelers, hijgende makelaars, rood aangelopen journalisten. Vooral de laatste dagen is het altijd genieten geblazen. Chaos over en weer.

Ik voorspel alvast een aantal paniek aankopen. Blind en ondoordacht geld over de balk gooien. Alleen maar om het roepende publiek stil te krijgen. Gelukkig doet GAE al jaren niet mee aan dit poppenspel. Geen rare dingen doen. Koppie erbij houden. Onnodige spelers, onder het mom van speelminuten laten maken, ergens anders onderbrengen en alleen iemand kopen als het een echte directe versterking is of de potentie heeft om uit te groeien tot een vaste waarde. Toch kan ook bij GAE de paniek nog toeslaan als op het laatst nog een dragende speler verkocht wordt en er in allerijl een speler aangekocht moet gaan worden. Het is echt te hopen dat we daarin bespaard blijven. Dan moeten we het gaan zoeken in de categorie Overtoom, Dijkhuizen, De Zeeuw. Spelers waarvan je dacht dat ze al gestopt waren met voetballen.

Heb je gezien dat GAE nu ook in de kistenhandel zit? Roodgele-doodskisten welteverstaan. Draait de commerciële afdeling nu niet een beetje door? Of zal hier echt vraag naar zijn? Ik vind het vooral zonde. Laat je een mooie dure kist maken terwijl je er zelf niets aan hebt. Je ligt er zelf tenslotte met gesloten ogen in. En daarna stoppen ze de prachtige kist ook nog voor altijd onder de grond of steken ze hem in de fik. Dat is toch zonde?

Maar even heel wat anders. Ze zeggen wel eens dat trainers weinig invloed hebben op het spel. Dat vooral de spelers het verschil maken. Ten Hag bewijst wat mij betreft het tegendeel. Wat hij destijds bij ons gepresteerd heeft was echt uitzonderlijk. Spelers werden beter en waren stuk voor stuk topfit, na een paar maanden kwam er een systeem bovendrijven waar het hele team op ingespeeld raakte. Vastigheden, zelfvertrouwen, topvorm. Alles zat in de ploeg, zeker de laatste maanden. Nu bij Utrecht zie je hetzelfde terug. Dat kan geen toeval zijn. Booij heeft hier lang op voort kunnen borduren en mijn hoop en verwachting was dat Demmers zoveel geleerd heeft van ten Hag dat hij de lijn van Ten Hag weer kon voorzetten. En eerlijk gezegd kan dat nog steeds. Onder ten Hag was de eerste seizoenshelft ook niet geweldig. De vorm en het goede spel kwam onder ten Hag pas structureel na de winterstop, dus er is nog hoop.

Ik zag trouwens een vacature voorbij komen voor Technisch Manager bij Go Ahead Eagles. Heb jij de functie omschrijving en -eisen ook gezien? De lat wordt nogal hoog gelegd. Ik ben benieuwd wie hier op durft te solliciteren. Waarschijnlijk is van Gaal de enige die van zichzelf vindt dat hij aan alle voorwaarden voldoet en de kans is best aannemelijk dat hij binnenkort weer de vacaturebank gaat afstruinen, dus wie weet.

Inmiddels staan we er weer iets beter voor en kunnen we weer voorzichtig hardop aan een top-3 notering gaan denken. Ik heb er wel weer zin in met twee aantrekkelijke thuiswedstrijden voor de boeg. Ik ga vooralsnog vol goede moed de tweede seizoenshelft in. Nacompetitie halen en er voor zorgen dat de topvorm er in de maand mei is. Want, zoals mijn eigen 7e klasse-coach altijd zegt: “Na de winterstop, worden de prijzen pas verdeeld.” En zo is het.

Wij laten ons niet kisten.

Tot de volgende brief!

Niet te Kraken.

In ‘Roodgele Brieven’ gaan bloggers Niet te Kraken en Buitenkantje Links in op de laatste ontwikkelingen rondom Go Ahead Eagles 

Author:
Stichting Niet te Kraken

Geef een reactie

Naam*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>