Roodgele brieven (48)

Categorieën:Blogs
St. Niet te Kraken

Trainersperikelen.

Dag Buitenkantjelinks,

Bedankt voor je brief.

Nou, is de kroning al een feit? Is de Koning al ingehuldigd? Het lijkt er op dat de aftredende vorst zich toch niet zo makkelijk uit de Adelaarshorst laat wegjagen. De vriendelijke en begripvolle openbrief direct na het op non-actief stellen krijgt nu toch een hele andere lading. Ik vond het sowieso wel erg voorbarig om zo snel al een persoonlijke brief van de op dat moment net op non-actief gestelde trainer op de officiële site van GAE te plaatsen. Wel slim van Demmers, die hierdoor veel sympathie heeft gewonnen bij de achterban. De woorden waardig, klasse en respect vlogen over social media.

Demmers heeft nog gewoon een contract, dus die laat zich natuurlijk niet zomaar de laan uitsturen. Dat recht heeft hij. Hij weet dat GAE een deadline heeft om een nieuwe trainer aan te stellen en zolang Demmers en GAE er nog niet uit zijn mogen ze geen andere trainer aanstellen. Wat een gedoe toch weer. Ik zou Demmers gewoon in dienst houden. Maak hem hoofd opleidingen. Als de open brief gemeend is neemt hij dit aanbod, als echte clubman, met beide handen aan. Misschien is hij dan wat overbetaald, maar toch kon dit nog wel eens de goedkoopste oplossing zijn. Het is ieder geval de snelste oplossing en dat is op dit moment ook niet onbelangrijk. Er zijn andere zaken waar nu de volle aandacht aan geschonken moet worden. Daarbij lijkt mij Demmers zeer geschikt voor deze functie.

Jij ziet liever een aparte naam als trainer? Ik heb dat ook wel een beetje, maar Kluivert of HansieHansie? Kluivert heb ik persoonlijk geen goed gevoel bij. Dat zal zeker met zijn verleden te maken hebben, maar daarbij vind ik het gewoon geen 'trainerstype'. Hans Kraay hoor ik bij VoetbalInside, als hij tenminste aan het woord komt, vaak hele zinnige dingen zeggen over voetbal. Het lijkt mij ook een persoon die voor een korte periode de vlam erin kan zetten, maar die beste man heeft zoveel schnabbels en bijbaantjes dat hij denk ik teveel geld moet inleveren om fulltime trainer bij GAE te worden. Daarbij komt het nogal vreemd over als hij als trainer van GAE op SBS6 een interview geeft en tien minuten later funny-home-videos staat te analyseren of vallende dominostenen aanmoedigt.

Laat ik er ook eens een naam ingooien. Ik zou Mark van Bommel benaderen. Hij heeft net zijn papieren gehaald en GAE lijkt mij een zeer geschikte eerste stap voor deze aankomende toptrainer. Een echt winnaar, met een topsport mentaliteit. Zijn schoonvader is een ervaren GAE-klankbord en weet de weg naar het koffieapparaat dus dat moet helemaal goed komen.

Maar goed, nu heb ik het de hele brief alleen maar over trainers en dat is eigenlijk maar bijzaak. De spelers moeten het doen. Vrijdag tegen de hekkensluiter, de rode lantaarndrager. RKC. Nog niet zolang geleden decennia lang een stabiele eredivisieclub. Zo snel kan het gaan.

Zoals jij ook al aangaf, daar gaan we gewoon overheen walsen. Net zo makkelijk. Ik hoorde het iemand hebben over ‘Horstvrees’. Dat onze spelers daar last van zouden hebben. Wat een onzin. Horstvrees is alleen bedoeld voor de tegenstander. Voor onze spelers is de Horst een warm bad. Vrijdag wordt het gewoon 4-0. Minstens. Let maar op.

Tot de volgende brief,

Niet te Kraken.

kraaijbommel

In ‘Roodgele Brieven’ gaan bloggers Niet te Kraken en Buitenkantje Links in op de laatste ontwikkelingen rondom Go Ahead Eagles

Author:
Stichting Niet te Kraken

Geef een reactie

Naam*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>