Roodgele brieven (50)

Categorieën:Blogs
St. Niet te Kraken

Wind onder de vleugels.

Dag Buitenkantjelinks,

Bedankt voor je brief.

Hans de Koning moet het dus gaan doen de komende weken. Een naam die al vanaf het begin van het seizoen rondzong onder veel supporters. Een goede keuze volgens meerdere bronnen.

Ik zag hem deze week op Eagles TV, direct na zijn aanstelling. In een Ivo Niehe TV Show-setting zat hij op een grote leren bank. De op maat gemaakte voorzetjes van de verslaggever kopte hij één voor één netjes in. Onderwerpen als de 12e man, kleinkinderen, passie, gevoelsmens en arbeidersclub passeerden de revue en ik geloofde elk woord dat hij zei. Nou ja, toen hij tussen neus en lippen door aangaf dat hij 100 kilo woog zag ik aan zijn ogen dat hij daar zelf ook over twijfelde maar voor de rest een prima gesprek. Aardige en sympathieke vent, niets mis mee. Wat ik alleen wel een beetje miste was gedrevenheid. Het was mij een beetje te gemoedelijk. Het ontbrak aan af en toe een noeste blik, een stemverheffing of desnoods een keer een vuist op tafel. We hebben nu wel een trainer nodig die de boel even flink wakker schud. Eentje die de spelers een schop onder hun hol durft te geven. Maar misschien laat hij die kant van zichzelf alleen op het trainingsveld zien of misschien is die rol weggelegd voor Harry Decheiver. Dat kun je denk ik wel aan hem overlaten. Die laatste heeft het in mijn ogen prima gedaan, trouwens. Hopelijk haalt hij snel de benodigde papieren om zelf hoofdcoach te worden.

De tijd dringt. Nog maar 11 potjes, nog maar 9 weekjes en dan staat de laatste competitiewedstrijd al op het programma. Laten we het maar zien als een nieuwe start. De vierde en laatste periode staat iedereen weer gelijk. Nul wedstrijden nul punten. Het tot nu toe tegenvallende seizoen kan zomaar nog een goed einde krijgen. Onze voorzitter hoorde ik praten over een 'glijvlucht' waar we in terecht gekomen zijn. Het wordt dus tijd dat iemand de stuurknuppel naar zich toetrekt zodat er weer wind onder de vleugels komt. Te beginnen bij aanstaande zondag tegen Sparta. Een betere tegenstander om mee te beginnen kun je niet hebben. Uit tegen de koploper. Niets te verliezen, zonder druk, lekker vrijuit ballen. De Spartanen wanen zich al in de eredivisie en de geschiedenis wijst uit dat in dit stadium koplopers vaak punten laten liggen. De ideale aangelegenheid voor Go-Ahead om te stunten en de weg omhoog in te zetten. Een adelaar heeft grote vleugels dus als daar eenmaal de wind onder komt is er van alles mogelijk.

Zondag ga ik er in ieder geval een lekker dagje SP.AR.TA van maken. Mooie club met een prachtig stadion. Uiteraard staat een bezoekje aan het clubmuseum van deze prachtige historische club ook op het programma. Maar bovenal hoop ik op een gedenkwaardige wedstrijd. Het begin van de vlucht omhoog. Een wedstrijd waarover ik later kan zeggen: 'Weet je nog, die zondagmiddag op het kasteel in 2016? Die dag dat de Koning Kowet bij de hand nam en wij de laatste periode pakten. Ik was erbij".

Ik laat er de derde helft van mijn eigen elftal speciaal voor lopen en dat zegt alles over de verwachtingen die ik heb voor zondag. Ik kijk er naar uit. Hup Kowet!

Tot de volgende brief,

Niet te Kraken.

De wind onder de vleugels.

In ‘Roodgele Brieven’ gaan bloggers Niet te Kraken en Buitenkantje Links in op de laatste ontwikkelingen rondom Go Ahead Eagles

 

Author:
Stichting Niet te Kraken

Geef een reactie

Naam*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>