Roodgele brieven seizoen 2018/2019 (20)

Categorieën:brieven
St. Niet te Kraken

He’s here, he’s there..

Dag Buitenkantjelinks,

Bedankt voor je brief.

Ratings, FIFA19, Playstations. Ik bemerk hier een generatiekloofje. Ik heb er niet zo veel mee, met die games van tegenwoordig. Deze zijn zo realistisch geworden dat ik ze daardoor eigenlijk niet meer leuk vind. Ik ben opgegroeid met de ZX spectrum, waarbij je spelletjes moest laden vanaf een cassettebandje, en arcade games die bij de plaatselijke snackbar stonden. Daar raakte je opgewonden van een paar pixels die je naar links en naar rechts kon bewegen. Geluidseffecten gingen niet verder dan een paar bliepjes en wat gekraak. Ik gooide er wel eens een gulden van mijn zakgeld in als ik moest wachten op een frikandel speciaal. Pac-man, Olympic Games, Donky Kong. Van dat werk. Niet veel later kregen wij thuis een heuse PC en kreeg je de kans om thuis computer games te spelen. Leisure Suite Larry staat mij nog bij. Een mannetje die je avonturen kon laten beleven door hem de juiste vragen te stellen en opdrachten te geven. Ik ben benieuwd of iemand onder de lezers dat nog kent. Je kon er zelfs een blote tiet in zien, als je het spel juist speelde.

Het enige FIFA spel dat ik zelf een keer gekocht heb was FIFA96 dat ik aanschafte toen ik in een vlaag van verstandsverbijstering een Nintendo Gameboy had gekocht. Het scherm was nog monochroom en de resolutie was zo laag dat je de bal lastig kon volgen tijdens het spelen. Je zag dus letterlijk geen bal. Ik heb er denk ik hooguit een uur mee gespeeld. Af en toe laat ik het nog wel eens aan mijn kinderen zien, die daarna niet meer bijkomen van het lachen. Ze stelden voor om het te doneren aan het speelgoedmuseum. Lijkt mij een goed plan.


Maar goed. Even terug naar het hoofdonderwerp van onze roodgele brieven. Kowet. De eerste punten zijn verloren. Dat zat er natuurlijk een keer aan te komen. Ik had deze alleen niet ingecalculeerd tegen Jong AZ. Nu passie, strijd en inzet onze strategie is had dit vooral naar voren moeten komen tegen elf Alkmaarse snotneuzen. Die hadden na een paar minuten al zo geïntimideerd moeten zijn door Verheydt, van der Venne en consorten dat ze al blij zouden moeten zijn geweest met een kleine nederlaag. Ik hoop dat Paul Bosvelt de spelers een voor een heeft toegesproken en verteld heeft over hoe hij vroeger dit soort schooljongetjes aanpakte.

Ik verwacht morgen daarom een redelijk simpele overwinning tegen de verwende en in de watten gelegde raspaardjes uit Amsterdam. Niet door technische hoogstandjes, maar puur op inzet, kracht en intimidatie. Gewoon op z’n Paultje Bosvelts dus. Laat Jong-AZ en wijze les zijn geweest voor onze jongens. Daarna dinsdag Eindhoven even uit de beker knikkeren om vervolgens vol vertrouwen aan de komende drie toppers tegen N.E.C., SP.AR.TA en R.O.D.A. J.C. te kunnen beginnen. Het neusje van de zalm van de keukenkampioendivisie. De komende wedstrijden zijn echt om naar uit te kijken en helemaal na een klinkende overwinning tegen Jong-Ajax. Ik heb er in ieder geval weer zin in. De Eerste divisie is in jaren niet zo leuk geweest.

Groeten,

Niet te Kraken.

Gameboy met FIFA96


Roodgele brieven worden geschreven door Robert Bugter (Buitenkantje Links) en Edgar Overmeen (Niet te Kraken). Zij gaan in op de laatste ontwikkelingen bij Go Ahead Eagles. 

Eerder verschenen brieven zijn hier terug te lezen.

Author:
Stichting Niet te Kraken

Geef een reactie

Naam*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>