Roodgele brieven seizoen 2018/2019 (28)

Categorieën:brieven
St. Niet te Kraken

De dure Ajax-beentjes

Hoi Buitenkantjelinks,

Een vroege brief deze keer. Ik was vanmorgen een uur te vroeg wakker doordat mijn biologische klok nog steeds in de zomertijdstand staat, dus ik dacht ik kruip maar eens achter de laptop en ga een briefje tikken op deze bijzondere bekermatchday.

Heb je gisteren PSV nog zien stuntelen tegen RKC? Wat een blamage zeg. Het bevestigt wel dat alles mogelijk is in de beker. Het is een cliché van de bovenste plank, maar zoals zoveel clichés zit er wel een kern van waarheid in. ‘De bal kan raar rollen in de beker’. We hebben het zelf ook meegemaakt tegen Jodan Boys.

Maar kunnen wij stunten tegen Ajax vanavond, denk je? Ik ben geneigd om te zeggen dat we volstrekt kansloos zijn, maar je weet maar nooit.

Als ten Hag net zo eigenwijs is als van Bommel en ook een mix van gefrustreerde wisselspelers en onervaren talentjes het veld in stuurt zie ik mogelijkheden.

We hebben er wel het team voor om de dure Ajax-beentjes zwaar op de proef te stellen. Als de Jong en de Ligt wel mee doen zullen ze hoe dan ook niet zitten te wachten op een beuk van Verheijdt of een te late tackle van Van der Venne. Die zullen een aankomende miljoenentransfer niet op het spel zetten tegen een Eerstedivisie clubje. Dat zal toch het strijdplan moeten zijn.

Het wordt hoe dan ook gewoon een hele vervelende avond voor de Ajacieden. Een verplicht nummer waar niemand zin in heeft. Een halflege Arena op woensdagavond en er valt alleen maar iets te verliezen. De Ajax-spelers zullen vanmiddag hun tas pakken met een gevoel alsof ze naar een verjaardag gaan van hun schoonmoeder, een avondje teambuilding met de afdeling of naar een familieweekendje gaan in centreparks. Je kunt er niet omheen, je moet, maar je blijft het liefst thuis.

Het zou toch maar gebeuren dat we vanavond onverhoopt winnen. Dan maken we nog serieus kans op de beker ook, als Ajax en PSV al uitgeschakeld zijn. Kunnen we kampioen worden, promoveren, de beker pakken en Europees voetbal halen.

Maar goed, ik draaf een beetje door. We zullen wel gewoon met 4-0 verliezen. Een half uurtje aardig meedoen en daarna, zodra Ajax echt aanzet, simpel overklast worden en daar zal niemand van opkijken of wakker van liggen. Een mooie ervaring voor de spelers en Nederland heeft even kennis kunnen maken met de verrassing van de Eerstedivisie. Het belangrijkste blijft de competitie en daar loopt alles nog steeds boven verwachting. Het elftal oogt als een geoliede machine en er staan weer een paar leuke wedstrijdjes in het vooruitzicht. Gisteren was het een gekkenhuis op Larenstein vernam ik uit betrouwbare bron. Rijen supporters 'vochten' in de fanshop om de laatste kaartjes voor de uitwedstrijd tegen Twente en de telefoon stond roodgloeiend. Het was dan ook binnen no-time uitverkocht. 1.000 man in het uitvak en dan verwacht ik ook nog wel een paar honderd man op de normale tribunes. Mooi, hoe de echte derby van het Oosten weer helemaal tot leven komt. Oude tijden herleven.

Kowet leeft. In alle opzichten. Het is weer fijn om een Eagle te zijn. Alles lijkt onze kant op te vallen. Dus wie weet, misschien gaat 31 oktober 2018 wel de boeken in als de dag van het wonder van Amsterdam. Ik ben niet gelovig, maar ik geloof wel dat wonderen bestaan. Zeker in het voetbal.

Hup Kowet.


groeten,

Niet te Kraken.

Roodgele brieven worden geschreven door Robert Bugter (Buitenkantje Links) en Edgar Overmeen (Niet te Kraken). Zij gaan in op de laatste ontwikkelingen bij Go Ahead Eagles. 

Eerder verschenen brieven zijn hier terug te lezen.

Author:
Stichting Niet te Kraken

Geef een reactie

Naam*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>