Roodgele brieven seizoen 2018/2019 (44)

Categorieën:brieven
St. Niet te Kraken

Sjoerd, de laatste der Mohikanen

De laatste dag van januari is traditiegetrouw paniekvoetbaldag in het voetbalwereldje. Transferdeadlinedag. De last-minute-done-deals vliegen je om de oren. Het zijn de dagen dat het weer leuk wordt om de socialmedia-kanelen te volgen en je van de ene verbazing in de andere valt.

Spelers die wachten met tekenen bij hun droomclub tot het allerlaatste moment, wanhopige clubs die overbodige dure spelers in de uitverkoop gooien. En minderbedeelde clubs die azen op een buitenkansje. Gisteren werd miskend talent  Fred Friday bijvoorbeeld nog vol trots gepresenteerd als de verlosser van Twente. Binnenkort is Friday dus op vrijdag te bewonderen, dat is dan wel weer mooi. Den Bosch dat met een fantastisch jaar bezig is trekt nog even een nieuw blik met voetballers open. Never change a winning team zou je zeggen, maar in Den Bosch klotst het geld blijkbaar tegen de plinten. En wat dacht je van Levi Opdam. Van de bank van Jong AZ naar PSG. Ik heb het twee keer moeten lezen om het te beseffen. Geen idee wat de gedachten hierachter is maar als ik nu profvoetballer zou zijn zou ik gelijk overstappen naar zijn zaakwaarnemer. Bert van Dun heet zijn zaakwaarnemer. Nooit van gehoord, maar als ik zijn naam Google blijkt hij meer AZ-spelers onder contract te hebben en zie ik dat iemand met dezelfde naam een voetbalwinkel heeft in Amsterdam. Ik hoop dat dit dezelfde man is. Een plaatselijke winkelier die een matige voetballer naar een topclub brengt. Alsof de Gordijnenman van Deventer Rick Ketting naar Juventus brengt. Wellicht breng ik nu iemand op een idee.

Rick Ketting en Sjoerd Overgoor lopen dus gratis de deur uit. Het is niet anders, dat verlies moet je als club maar nemen. Dat is voor alle partijen het beste, denk ik. Het zijn beiden meer dan prima spelers voor de eerste divisie, maar als de trainer geen plek voor je heeft moet je afscheid van elkaar nemen. Het is even slikken, maar dan kun je wel weer door. Vooral om ras-Eagle Sjoerd Overgoor in een Top Oss-shirt te zien zal wennen worden. Sjoerd is de allerlaatste der Mohikanen van het magische seizoen 2012-2013 toen wij voor het eerst weer promoveerden naar de eredivisie. Het seizoen van de ommekeer. Het laatste elftal waarvan ik nog steeds elke speler moeiteloos kan opnoemen. Met Kolder, Vriends, Türüç, Houtkoop, Anotonia, v.d. Linden. Ze staan stuk voor stuk samen met Sjoerd voor eeuwig in de roodgele geschiedenisboeken. Bedankt Sjoerd, voor die fijne steekpassjes en alle mooie momenten. We zullen je nooit vergeten.

Heb je ook gelezen dat Feyenoord overweegt Dick Advocaat als trainer aan te stellen voor volgend seizoen? Dick is zo langzamerhand meer een Opa die zijn kleinkinderen vertelt hoe ze moeten voetballen. Je ziet het veel op de velden op zaterdagochtend. Van die betweterige mannetjes langs de lijn die leergierige jonge spelertjes de kop gek maken met voetbal uit de jaren ’60. Ik had vroeger in de jeugd ook een tijdje een bejaarde trainer. Die had het over een links- en rechtsbinnen en een stopper-spil. We begrepen er niets van. En als hij een oefening voor wou doen waren wij bang dat hij ter plekke zou neervallen. Eigenlijk kan dat niet meer, maar het geeft wel een mooi beeld. Een echte liefhebber die doorgaat met wat hij het liefst doet. Als ik eerlijk ben, ben ik bang dat ik zelf ook zo’n mannetje wordt als ik kleinkinderen heb. Praten over looplijnen en restverdediging met je kleinzoon van 6, ik kijk er nu al naar uit.

Maar goed. Morgen Eindhoven thuis. Zoals jij al zei wordt dat nog een lastige pot. Ze zijn in de winning-mood en wij hebben nogal moeite met scoren. Toch denk ik dat het 2-0 wordt. Thuis kunnen we iedereen aan en we moeten winnen om bovenin tot het laatst mee te kunnen blijven doen. Ik heb er zin in. Ondertussen blijf ik social media volgen. Misschien dat er nog iets gek gaat gebeuren, voordat vannacht om 12 uur transferdeadlineday sluit.

Tot de volgende brief.

Groeten,

Niet te Kraken.

Sjoerd, de laatste der Mohikanen

Roodgele brieven worden geschreven door Robert Bugter (Buitenkantje Links) en Edgar Overmeen (Niet te Kraken). Zij gaan in op de laatste ontwikkelingen bij Go Ahead Eagles. 

Eerder verschenen brieven zijn hier terug te lezen.


Author:
Stichting Niet te Kraken

Geef een reactie

Naam*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>